Related Articles

8 Comments

 1. 6

  Skladatelji

  Evo i pjesmice o Šečerani…

  Mario Vinković: Gorka Šećerana

  Reply
 2. 5

  Šaban

  Bilo bi interesantno kada bi se vi sa portala županjac net malo potrudili, pa samo pokušali nabrojati sve vaše objavljene članke, koji eto već godinama predviđaju i najavljuju propast županjske šećerane ! Kao da se nekome žuri napraviti dramu u kojoj su ulog životi županjaca zaposlenih u tvornici. I ove godine će se “pušiti” iz svih dimnjaka, ne bojte se!

  Reply
  1. 5.1

   Kroničar

   Super ako opstane Sladorana.
   No medijski natpisi govore nešto drugo…( Vecernji.hr)

   https://www.vecernji.hr/vijesti/od-tri-udruzene-secerane-ostaje-samo-pogon-u-osijeku-1465569

   Reply
  2. 5.2

   Kroničar

   Sladorana je dužna vjerovnicima ” samo” 859 miliona kuna.
   Više u članku..

   Sladorana vjerovnicima nudi isti model kao Viro

   Reply
 3. 4

  Kroničar

  Iz arhive…..jedno od kadrovskih riješenja Sladorane iz 2009.

  Novi nadzorni odbor Sladorane Županja

  Reply
 4. 3

  Pitanje

  Tko je to-Marinko Pipunić? Valjda Marko ili možda Marinko Zadro.

  Reply
 5. 2

  Zlatna kuna

  Evo index objavio clanak o jednom od poznatih bivših menadžera ove tvrtke.
  Poveznica:
  https://www.index.hr/vijesti/clanak/doznajemo-sef-parazitske-hgk-mjesecno-dobije-vise-od-56-tisuca-kuna/2251137.aspx

  Reply
 6. 1

  Oporbeni zarez ZU

  Što se tiče Sladorane Županja treba znati da je dobro kada neka tvrtka radi i zapošljava neke ljude koji u njoj zarađuju plaću.
  Radnika nebi trebalo zanimati tko je vlasnik ili vlasnici.
  No za ovu tvrtku su vezane različite priče i pričice oko načina na koji je privatizirana i što se s time dobilo ili nije i tko.
  Jedna od varijanti za koju se svojevrsno zalagalo njeno tadašnje rukovodstvo dok nije bila privatizirana je bilo tzv. “radničko dioničarstvo” .
  No politika je rekla da to nije dobar model pa je prodana privatniku sa većinskim udjelom , a nesto manji udio je imala država i tada je bilo i dobiti i sponzorstva za udruge, klubove i Grad i okolicu.
  Mislim da je taj prijelazni period bio 5g. Taj model je možda i trebalo i zadržati a išlo se u daljnju privatizaciju na naš način koja Sladoranu dovodi tu gdje je sada.
  Sjedište tvrtke je promijenjeno izvan Zupanje nakon toga ( tamo se plaća porez na dobit), tvrtka je navodno u permanentnom dugovanju Gradu za komunalnu naknadu, plaće su smanjene uveliko u odnosu na one koje su bile prije, smanjen je broj radnika znacajno. Politika zapošljavanja je takva da veliki dio radnika je izvan Zupanje sa prebivalištem i porez i prirez na dohodak za njih ne ide Gradu Zupanja.
  Ono sto je redovito i sigurno što Grad Zupanja dobiva je onaj dim koji ide u atmosferu za vrijeme kampanje šećerne repe i blato na cestama od kamiona što dovoze repu.

  Reply

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

The maximum upload file size: 128 MB. You can upload: image, audio, video, document, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here