Dobro došli na portal www.zupanjac.net (u daljnjem tekstu Zupanjac.net). Zupanjac.net omogućuje vam korištenje usluga i sadržaja svog portala koje je regulirano ovim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge na domenama i poddomenama u vlasništvu, suvlasništvu ili partnerstvu s Zupanjac.net (u daljnjem tekstu Usluge i Portali).

Korištenjem Usluga i Portala smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima korištenja, te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

Obveze korisnika pri korištenju Portala i Usluga

Zupanjac.net ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju posjetitelji te ne može jamčiti točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja. Zupanjac.net neće ni na koji način biti odgovoran za materijalni ili nematerijalni gubitak ili štetu nastalu korištenjem portala i usluga. Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja portala i usluga, ovi postupci su neprihvatljivi i strogo zabranjeni:

 1. objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
 2. objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
 3. lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
 4. manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem Usluga
 5. slanje i razmjena video, zvučnog ili softverskog sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
 6. objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, “spam”, lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajući navode ili tvrdnje
 7. svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
 8. prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih korisnika.

Zupanjac.net zadržava pravo na temelju vlastite procjene i bez prethodne obavijesti ukloniti sadržaj koji smatra neprikladnim ili koji nije u skladu s ovim Uvjetima korištenja. Zupanjac.net zadržava pravo ukidanja korisničkog računa bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja, odnosno kršenja ovih Uvjeta korištenja. Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik prihvaća i suglasan je da će Usluge i Portali uključivati reklame, raznorazne obavijesti, poruke administratora i slične poruke.

Opis Usluga

 1. E-Mail servis

  Besplatni e-mail servis omogućava primanje i slanje e-mail poruka. Zupanjac.net je u mogućnosti osigurati besplatno korištenje e-mail adrese s domenom @zupanjac.net i 20 MB diskovnog prostora za poruke korisnika putem web-sučelja. Zupanjac.net ne preuzima odgovornost za eventualne probleme u radu besplatnog e-mail servisa. Zupanjac.net korisnicima besplatnog e-mail servisa ne pruža telefonsku podršku. Eventualne probleme u radu, prijedloge i komentare moguće je prijaviti isključivo preko e-maila na adrese: zupanjac@gmail.com. Korisnički račun otvoren na e-mail servisu kojem nije pristupano više od 100 dana server će automatski bespovratno izbrisati.
 2. Chat

  Chat je besplatna usluga koja omogućuje komunikaciju među posjetiteljima i reguliran je Uvjetima korištenja te Pravilima lijepog ponašanja na chatu. Korisnički račun koji nije aktiviran više od 100 dana bit će automatski izbrisan.
 3. Forum

  Forum je besplatna usluga koja omogućuje komunikaciju među posjetiteljima i reguliran je ovim Uvjetima korištenja te Pravilima lijepog ponašanja na forumu. Korisnički račun koji nije aktiviran više od 100 dana bit će automatski izbrisan.
 4. Mali oglasi

  mali oglasi je besplatna usluga koja omogućuje kupoprodaju i razmjenu među posjetiteljima i reguliran je ovim Uvjetima korištenja te pravilima lijepog ponašanja

 1. Autorska prava

  Sadržaj na Portalu i Uslugama je javan i slobodan za korištenje u neizmjenjenom obliku uz navod izvora. Zupanjac.net je nekomercijalna i izričito dobrovoljna organizacija. Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na portalu, o tome je dužan izvijestiti Zupanjac.net koristeći adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite." zupanjac@gmail.com.

 1. Registracija korisnika i posjetitelja portala

  Registracijom za Usluge korisnik dobiva podatke o korisničkom računu – korisničko ime i lozinku. Korisnik je dužan čuvati podatke o korisničkom računu, te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem svog korisničkog računa. Završetkom registracije korisnik prihvaća odgovornost za sve aktivnosti uzrokovane uporabom Usluga. Zupanjac.net nema pristup korisničkim lozinkama, tajnim pitanjima i odgovorima. Radi identifikacije prilikom pružanja pomoći korisnicima, Zupanjac.net može zatražiti e-mail adresu korisnika.

 1. Pomoć i podršska

  Zupanjac.net korisnicima Portala i Usluga ne pruža telefonsku podršku. Pomoć i podrška dostupni su isključivo preko odgovarajućih e-mail adresa, a prema vrsti Usluge za koju je korisnik registriran. Odgovarajuće e-mail adrese objavljene su na web-stranicama uz opis pojedine Usluge.

 1. Zaštita privatnosti i tajnost podataka

  Zupanjac.net poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja Portala. Svi podaci iz procesa registracije te ostali podaci o korisniku koriste se isključivo u svrhu za koju su prikupljeni. Zupanjac.net ni pod kojim uvjetima neće iste učiniti dostupnima trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

 1. Oglasi na portalima

  Detaljna pravila, uvjeti i načini oglašavanja na Portalima i Uslugama možete zatražiti upitom na e-mail.

 1. Sadržaj portala

  Stavovi izneseni u člancima, autorskim kolumnama i komentarima, ne odražavaju stavove redakcije portala, odnosno Zupanjac.net, već su to osobni stavovi autora članaka, pojedine kolumne i komentara. Zupanjac.net nije vlasnik sadržaja koji objavljuju ili razmjenjuju posjetitelji na Portalima i u Uslugama u njenom vlasništvu. Zupanjac.net zadržava pravo koristiti neke od tih sadržaja u promotivne svrhe. Javno dostupan sadržaj je sav onaj sadržaj dostupan svim posjetiteljima Portala i Usluga i može se slobodno koristiti u neizmjenjenom obliku uz navod izvora.
  Svi samoinicijativno poslani materijali, a osobito fotografije, videouraci, tekstovi i drugi slični materijali, odnosno drugi autorski radovi (u daljnjem tekstu: Materijali) mogu, jednom ili više puta, bez vremenskog ograničenja, ali i ne moraju, biti objavljeni na Portalima i Uslugama Zupanjac.net. Pošiljatelji Materijala prihvaćaju da za poslane Materijale neće biti isplaćen nikakav honorar. Sve osobe koje samoinicijativno pošalju Materijal jamče pod punom kaznenom i materijalnom odgovornošću da isti predstavlja isključivo njihovo vlasništvo te da na isti polažu autorska prava. Zupanjac.net poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te na toj osnovi isto traži od svih onih s kojima stupi u bilo kakav odnos u pogledu Materijala koji su zaštićeni pozitivno-pravnom regulativom kojom je regulirana zaštita autorskih prava i intelektualnog vlasništva te se samoinicijativnim slanjem Materijala iskazuje pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću suglasnost s prije navedenim stajalištima.

 1. Promjene sadržaja Portala i Usluga

  Zupanjac.net zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja na Portalima i Uslugama bez obaveze prethodne najave. Zupanjac.net nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

 1. Ukidanje i zabrana korištenja Usluga i Portala

  Zupanjac.net zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja vašeg korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koju ste registrirani, a bez prethodne najave i obrazloženja. Zupanjac.net ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa.

 1. Promjene Uvjeta korištenja

  Zupanjac.net zadržava pravo promjene Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovorna za moguće posljedice koje su proizašle iz takvih promjena. Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na Portalima ili Uslugama Zupanjac.net.