Županjac.net ima veliku zajednicu komentatora i u svakom pogledu podupiremo komentiranje na našem portalu. Kako bi zadržali visoki nivo komunikacije naši administratori pregledavaju svaki komentar koji nam pristigne. Molimo vas da se pridržavate pravila komentiranja i lijepog ponašanja na portalu. Ukoliko vaši komentari ne pridonose na konstruktivan način zajednici postoji mogućnost da vaši komentari ili vaš korisnički račun bude uklonjen sa našeg portala.

Pravila komentiranja koja se primjenjuju na portalu nisu tu da bi se uskratilo demokratsko pravo na mišljenje već da bi se svim korisnicima pružilo što ugodnije okruženje za konstruktivnu raspravu.

Zabranjeno je:

 1. Izravno prijetiti korisnicima, novinarima, administratorima ili subjektima članaka, koje mogu rezultirati i kaznenim progonom.
 2. Vrijeđanje na temelju nacionalne, rasne, spolne ili vjerske pripadnosti, govor mržnje te propagiranje nasilja.
 3. Prikupljanje i objavljivanje osobnih podataka.
 4. Objavljivanje lažnih informacija s ciljem zavaravanja ili klevete.
 5. Oglašavanje, netematski sadržaj, spam, kršenje autorskih prava.
 6. Upotreba psovki, osim u slučaju kada se koriste kao stilski izraz.
 7. Ukazivanje na jezične, stilske i pravopisne greške u člancima putem komentara (u tu svrhu koristite mail zupanjac@gmail.com).
 8. Vrijeđanje ostalih korisnika i njihovih komentara, autora članaka, te izravnih ili neizravnih subjekta članaka.
 9. Sva uvredljiva korisnička imena bit će brisana bez ikakvog prethodnog upozorenja.
 10. Prilikom pisanja zabranjeno je koristiti samo velika slova (na Internetu takve postove korisnici doživljavaju kao vikanje). Takvi komentari također mogu, prema odluci redakcije, biti brisani.
 11. U komentarima na našim stranicama također je zabranjeno reklamirati druge web stranice.
 12. Službeno pismo na web stranicama zupanjac.net portala je latinica.

Opetovano kršenje pravila može rezultirati trajnim isključenjem korisničkog računa.

Korisnički računi će se suspendirati bez prethodne najave ako su nazvani prema nekoj javnoj ličnosti, u sebi sadrže ili impliciraju neprimjeren sadržaj, kopiraju ili imitiraju neki već postojeći korisnički račun na portalu.

Svaki korisnik ima pravo otvoriti samo jedan korisnički račun. Ukoliko se utvrdi da korisnik ima više otvorenih računa trajno će se isključiti svi korisnički računi osim onog koji je prvotno otvoren.

Svi komentari i postovi su djelo i mišljenje njihovih autora, a ne portala zupanjac.net ! Portal zupanjac.net se ne može i ne smatra odgovornim za njihov sadržaj kao ni za nastale reakcije!