Related Articles

5 Comments

 1. 2

  Demokrata

  Slažem se sa napisanim,ali ovdje se nije služilo razumom, jer da jeste Udrugama se ne bi uzelo. Maleni smo grad i poznat nam je sastav vijeća. Zbog podjele unutar vladajućih, isplivali su neki koji su do sada samo mijenjali stranke i koristili govornicu za osobnu promociju. Lista su jako zanimljivih likova. Oni su kreirali proračun!???? Pa oni vjerojatno ni ne znaju značenje riječi KUD, tradicija,povijest, kultura. Neću se uzrujavati. Izbori će biti ispit za sve nas..

  Reply
 2. 1

  Revizor

  Gradonačelnik priča kako je sve dobro odrađeno i danas na HRŽ
  sto se njega tiče i proračuna.
  Pa znamo mi koliko je dva i dva.
  Bio je trebao podnijeti izvješće o izvršenju proračuna za prvih 6 mj do 15.9.2020.
  On je podnio to izvješće sa samo tri mjeseca zakašnjenja i to dva dana prije Nove godine.
  Prvo je trebao predložiti rebalans pa onda po njemu raditi izvršenje, ali on je išao naopako, računajući da će mu to vijećnici usvojiti ,jer do sada uvijek jesu.
  No nisu. Time su oni ostavili poruku da nije dobro radio a to sto on sam za sebe u medijima govori da je dobro, na to smo već navikli.
  No nismo izgubili ni razum , niti smo zaboravili logiku i matematiku.
  Mozda zbog ovoga odbijanja usvajanja rebalansa i izvršenja proračuna za 2020. od strane Gradskog vijeća, dođe državna revizija, pa će onda ona dati konačan sud.

  Reply
  1. 1.1

   Putnik

   Kada se spominje HRŽ na temu proračuna , oni danas nisu zvali samo gradonacelnika u emisiju več i predsjednika Gradskog vijeća Antu Juku, njegovog zamjenika Petra Buljevića te gradske i vijećnike Mladena Hubera, Marka Marosevca i Josipa
   Gregorovića koji je ujedno i predsjednik SDP Županja.
   Vjerovali ili ne?
   No za svaku pohvalu za HRŽ za ovakav potez.
   Prvi koraci su uvjek najteži. A ima i ona kineska poslovica ” I put od tisuću milja počinje prvim korakom”

   Reply
   1. 1.1.1

    demokrata

    Ako netko piše pod pseudonimom “revizor” onda vjerujem da poznaje kako se radi proračun i zna kako i na koji način rasporediti financije. Možda bi bilo uvaženi “revizoru” dobro da prokomentiraš aktualni proračun u kojemu je sve srezano tek da se sreže. Kada sam pročitao da je to učinjeno udrugama koje okupljaju brojne entuzijaste i koji žive za ovaj grad ne mogu a ne zapitati se?????? Ljudi moji? Nego sreća pa idu izbori ,a postoji na političkoj sceni i metla pa ćemo demokratski i pomesti. Ukoliko ovdašnji puk misli drugačije, ja ću to kao demokrata, demokratski i prihvatiti , a možda se i odseliti dok mi je vrijeme!

    Reply
    1. 1.1.1.1

     Revizor

     Nakon predloženog proračuna ako idu amandmani na Gradskom vijeću,
     “Nekomu i nečemu treba biti uzeto da bi netko i nešto isto toliko dobilo više” kroz te amandmane.
     Gradsko vijeće je političko tijelo pa su i odluke takve a birači će na lokalnim izborima reći konačan sud ( isto politički sud o tome).
     Nezahvalno je kada se bilo kome “uzima” a posebice Udrugama koje funkcioniraju na volonterskom radu.
     Vijećnike treba pitati da oni objasne svoje prijedloge ( predlagače amandmana)
     Proračunski rashodi trebaju uvijek biti pokriveni proračunskim prihodima.

     Reply

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

The maximum upload file size: 128 MB. You can upload: image, audio, video, document, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here