Related Articles

7 Comments

 1. 3

  Sava

  Postovana gospodjo JASNA-MATIJA SABLJO

  molio bih vas da napravite prilog o nesavjesnom ponasanju pojedinaca kao i odgovornih na savskoj setnici.
  Jos kao mali sam sanjao da Zupanja izgradi na nasipu setnicu.
  Nakon desetljeca cekanja je taj san konacno ostvaren. Sve pohvale.
  Obozavam Savu i njenu blizinu.
  Jos vise obozavam napokon uredjenu setnicu.
  Nazalost, moram ustanoviti da se odgovorni za setnicu jako lose brinu – tu i tamo netko pokosi travu ali to nije najveci problem.
  Najvise smeta vidjeti lampe koje su uzasno prljave (stakla).
  Zatim, rubovi su prerasli travom. Na samom nogostupu setnice nedostaje uz rubove mnogo rubnih kocki, a pojedini rubnici ne stoji kako treba.
  Misljenja sam da je bolje sada popraviti male stvari (odrzavati) nego kasnije skupo popravljati.
  Mozda jos vrijedi i garancija na izvedene radove.
  Bio bih zahvalan kada bi napravili kakav prilog i kad bi se netko pobrinuo o navedenom

  1. 3.1

   Jasna-Matija Sabljo

   Poštovani, hvala vam na sugestiji i prijedlogu. Zanimljiv je i slažem se s vama da o tome moramo snimiti prilog, i hoćemo. Gledajte nas 27.4.2021. u 19,35 kada bi trebali emitirati novu emisiju Slikom i riječju kroz Županju. L.p.

 2. 2

  Krajolik

  Poštovani,
  Meni je dosadno i preskočiti ću to.
  Sve od danas kada su raspisani izbori
  od strane Vlade je predizborno i ništa nije slučajno.
  Novinarku nitko ne proziva ona je izvrsna i voli svoju Županju.
  To je super.
  No opaska moja stoji i dalje da bi bilo zanimljivije da jednu emisiju obrađuje Županju, slijedeću Bošnjake, zatim Gradište, Gunju, Drenovce, Cernu itd.
  “Županjski Kraj”.
  Morate priznati da bi bilo zanimljivije.

  1. 2.1

   JASNA-MATIJA SABLJO

   Gospodine ili gospođo Krajolik ???
   Malo mi je neobično razgovarati s nekim tko se nazva krajolikom i pod tim nazivom obgrlio je sve ono što je imovina svih nas ( rijeke, šume, livade, ljepotu ove naše napaćene Slavonije ) Uvjerena sam da imate lijepo ime i da prezime nosite ponosno. Bilo bi pristojno i daleko vjerodostojnije da pišete iza imena i prezimena.
   Krenuti ću redom:
   1. Meni je dosadno i preskočit ću to.
   Odgovor: Žao mi je što vašu pozornost pričama nismo u stanju zadržati. Pišite nam i predložite koja županjska priča bi vašu pozornost usredotočila na tv prijamnik.
   2. Sve od danas kada su raspisani izbori
   od strane Vlade je predizborno i ništa nije slučajno.
   Odgovor: Ne mogu vam odgovoriti jer nisam nadležna. Radim svoj posao najbolje, i najkorektnije što mogu, nastojeći ne izaći iz novinarskih gabarita. Potražite odgovor na mjestu gdje se vodi politička kuhinja među svim političkim akterima bez obzira na boju dresa.
   3.Novinarku nitko ne proziva ona je izvrsna i voli svoju Županju.
   Odgovor: Hvala vam. Živim novinarstvo i temeljim ga tako da svakog mogu pogledati u oči.
   Županja mi je inspiracija i volim svoj grad. Ali i sve ljude , bez obzira kojoj stranci pripadaju ili su apolitični. Iako srcem i dušom Šećeranka, čuvena pruga koja nas dijeli u mojoj glavi je tek sjećanje na priče obojene mirisima kampanje u jesen. I Kristal i Tomislav, i Graničar i Radnički za mene su -jjedno, ŽUPANJA! Možeš mi dirati u sve, ali u moju Županju-NIKADA!
   3. No opaska moja stoji i dalje da bi bilo zanimljivije da jednu emisiju obrađuje Županju, sljedeću Bošnjake, zatim Gradište, Gunju, Drenovce, Cernu itd.
   “Županjski Kraj”.
   Morate priznati da bi bilo zanimljivije.
   Odgovor: U programu naše televizije uz ovu, emitiramo i emisije iz drugih gradova. Sve te emisije, Otočki putopisi, Vukovarski mozaik. Sva lica Vinkovaca i ova, Slikom i riječju kroz Županju, bave se isključivo i samo temama iz tih sredina. Zamislite kako bi se primjerice osjećali stanovnici Bošnjaka kada bi u emisiji koja se zove Slikom i riječju kroz Županju i sam naziv najavljuje što je polazišna točka, ispričali priču iz Bošnjaka ili Gradišta. Oni su lokalne sredine same za sebe. Osobno sam, kada sam radila emisiju Tu oko nas, ispričala nekoliko priča vezanih za Bošnjake, jer sam držala da ih gledatelji trebaju pogledati budući da su vrijedne pozornosti, od Slavonske kuće, Šumarskog muzeja ali i nadaleko poznatih šlingarica.
   Hvala vam na komentarima. Doista ih uvažavam i prihvaćam što sam vam i pokazala pojašnjavajući vam i odgovarajući na sve što ste napisali. Zamoliti ću vas da odete na kraj emisije gdje imate mail i da ukoliko imate prijedlog za snimanje neke zanimljive priče u Županji to i napišete. Također ukoliko imate neko pitanje i želite čuti odgovor nadležnih, bilo bi nam drago da nam ga uputite. Odgovor ćemo dati u emisiji.
   Moje poštovanje, novinarka i urednica emisije: Jasna-Matija Sabljo

 3. 1

  Krajolik

  Neznam što bi vam čovjek rekao.
  Dosadni ste.
  Mislim da ove priloge ne gleda nitko osim ponekih Zupanjaca a oni sami znaju kakav im je Grad. Mogu ga u sat
  vremena obići pješice.
  Mislim da su vam to predizborne emisije ( prikrivene) .
  Moj vam je prijedlog da odete malo u sela oko Zupanje. Sela su postala uređenija i naprednija od nas.
  Osim toga stalno jedno te isto prikazujete a sa selima bi bilo zanimljivije.

  1. 1.1

   Jasna-Matija Sabljo

   Poštovani, svaki komentar, ukoliko je dobronamjeran uvijek ću kao novinarka koja radim na ovoj emisiji rado prihvatiti i uvažiti. Žao mi je, ukoliko ste od svih priča koje smo snimili jedino i samo vidjeli promidžbu! Ili, oprostite, vi zapravo jedino to i želite vidjeti? Priča o potpisivanju Ugovora je događaj. Vijest o primanju nezaposlenih u javne radove je informacija jednako kao i ona vezana za saniranje dviju ulica i izgradnji kružnog toka. Priča o cvjećarskoj obitelji, o hrvatskim ovčarima ili malenim limačima NK Radnički vama je promidžba????? Napisali ste da smo dosadni. Žao mi je ukoliko jesmo. Emisija se zove “Slikom i riječju kroz Županju”, i sam naziv govori da priče donosimo iz Županje , a ne iz sela. Na kraju emisije je mail, a nismo ga stavili tek reklame radi nego da nam gledatelji iznose svoje prijedloge i pišu. Županja i onda kada je bila daleko manja nije se mogla obići za sat vremena. Hvala vam na komentaru, uz opasku, bilo bi mi draže da ste sve napisano potpisali punim imenom i prezimenom. Moje poštovanje, urednica emisije Jasna M. Sabljo.

  2. 1.2

   županjac.net

   Poštovani krajolik, po broju klikova na samo ovome portalu možete vidjeti koliko je velika zainteresiranost županjaca za ove emisije. Vama ako su dosadne slobodno ih preskočite, bože moj, to je bar danas jednostavno – 1klik prstićem i ne morate gledati dosadne reportaže.
   Osim toga gospođa Jasna Matija Sabljo vrlo je poznata po brojnim emisijama i serijalima o našoj Županji i jedna je od najzaslužnijih za promociju našeg grada

Leave a Reply