Related Articles

4 Comments

 1. 3

  Simpatizerka

  Dobar prijedlog.
  Gradsko vijeće treba osnovati komisiju za informiranje koja bi se i ovom temom bavila i imenovati njene članove. To bi već bio napredak neki.
  Ništa ih u tome ne sputava. Mogu već na slijedećoj sjednici GV.

  Sa stranica Grada:
  “Gradsko vijeće osniva odbore, Komisije i druga radna tijela za pripremu i predlaganje odluka iz svog djelokruga, kao i za obavljanje drugih poslova koji ima se povjeravaju temeljem Statuta Grada ili Zakona.”

  1. 3.1

   VRENEŠNI VIJUGIĆ

   A u Komisiji za informiranje, prema difoltu, neka imenuju osobe od povjerenja. Koja utopija????
   U instaliranju “svojih ljudi”, SVI, bez obzira jesu li plavi, crveni, žuti ili zeleni – SVI, imaju ista promišljanja.
   Kada zasjednu u vlast, zaboravljaju demokratske prijedloge koje su kao oporba iznosili i u njih se zaklinjali. Tada, svoj svoga, jedino i samo prepoznaje. A koliko ne poznajemo demokraciju, svjedočimo svakodnevno slušajući priče po ulicama našega grada. Trenutačna većina, tako čujem, kuloarske su priče, što znači ne i provjerene, bavi se prijedlozima za smjenjivanjem članova Komisija i Upravnih vijeća.. Kakva lojalnost s građanima i želja, da se u ovom gradu učiniti korak ka boljem ?????
   Izbori su za dva mjeseca, neka budu festival demokracije ! Tko dobije većinu, tada će, kao usotalom svi dosadašnji instalirati svoje ljude, čemu žurba i mijenjanje ? Je li to u ime ovoga grada ili je to čini mi se ipak pokazivanje mišića? Uvažena Simpatizerko, možda će ti koji nakon lokalnih izbora dobiju vlast, osnovati i Komisiju za informiranje? Bilo bi idealno da u nju imenuju ljude koji doista i znaju i što znači ta riječ, INFORMIRANJE. Ne etimološki već iz praske ! Znate bez obzira rade li prema špranci u leru, i takvi postoje u Županji. Poznajem ih. Uostalom, nije li kontradiktorno, pisati o objektivnosti i “špranci u leru”, prozivati druge, i koristi ovaj portal za svoju promiđbu ? Uvaženi autor ovog teksta koliko mi je poznato najavio je kandidaturu za gradonačelnika. Zašto ne otvori svoju stranicu, i neka tamo iznosi svoja promišljanja. Na ovom portalu piše kao koloumnist. Uz to, nekada je , malen smo grad, radio na Radiju. Čini mi se obnašao funkciju gl.urednika. Bojim se da je i on tada vozio prema nalogu partije, u leru, po špranci jednoumlja.

 2. 2

  Vizionar

  Poznati hit Dr.Oge
  “Ako slijedimo rutinu idemo u …..”
  Link…
  https://www.facebook.com/zupanjac.net/videos/722235317898247/

 3. 1

  Oporbeni zarez ZU

  Odakle dolazi problem?
  hdz – vijećnici su dignuo ruku u Gradskom vijeću svojevremeno da u Skupštinama gradskih tvrtki sjedi samo jedan čovjek.
  Gradonačelnik.
  To inače naravno nije pravilo već izuzetak.
  Statut Grada Županja predviđa mogućnost i da bude više članova Skupštine.
  On tako “sam odlučuje o svemu” indirektno ” i ima faraonske ovlasti”.

  Grad Zupanja i gradske tvrtke imaju većinu u Skupštini radija Županje a time i upravljanju.
  I onda nas ne treba čuditi što na radiju gostuje u politickim temama uglavnom taj jedan i sto se godinama u županijskim novinama nalazi uglavnom skoro na svakoj stranici i njegova fotografija.

  Tako da ti mediji se mogu doživjeti kao “njegova oglasa ploča”.
  Krajem prošle godine bivša oporba je preuzela Gradsko vijeće no ovo i ovako rješenje nije promijenjeno.
  U Zagrebu u Skupštinara gradskih tvrtki su 3 čovjeka u Sisku 5….itd.

Leave a Reply