Related Articles

One Comment

 1. 1

  Tikva

  Bravo HDZ!!!
  Uspjesniji ste u istjerivanju Hrvata iz Hrvatske nego seseljvi cetnici. Seselj puca od zavisti jer ste se pokazali u tome puno bolji od njegovih do zuba naoruzanih cetnika.

  Nakon sto ste nas stotine tisuca svojom lopovskom, korupcionasko-nepotistickom politikom otjerali, sad nam “velikodusno” nudite 200 tisuca kuna da se vratimo i otvorimo firmu. “Postovani” HDZ-ovci, ja sam u Hrvatskoj vec imao firmu, pa mi je vec nakon 6 mjeseci od otvaranja, pokucao na vrata jedan od vasih podobnih korumpiranih poreznih inspektora. Kad je vidio sto se nalazi kod mene u dvoristu, nije bio pretjerano zainteresiran za dokumentaciju firme. Nego je razgovor usmjerio na to kako njegov sin pravi kucu i kako mu bas treba toga sto stoji kod mene u dvoristu, a kako sam ja tad naivno mislio da mi ne moze nista jer nista nisam muljao, tako sam mu jasno dao do znanja da me ne zanima njegov sin niti kuca koju pravi. Nakon toga je on onda meni lijepo rjesenje napisao po kojem sam u roku 8 dana morao iskesirati znacajan novcani iznos koji nisam imao i kako ste vi to lijepo u zakon stavili da zalba ne odgadja izvrsenje tako ste dali jako oruzje svojim podobnim korumpiranim poreznicima. Pa je eto, mene odbijanje razgovora sa poreznikom o planovima njegovog sina, kostalo desetogodisnje blokade i vucaranja po sudovima. Koji su poslovicno brzi, pa neke predmete rijese ekspresno za samo 10 godina. Sta je 10 godina???

  Otprilike u to doba mi je dosao na vrata neki tip koji je imao firmu i treba hitno rijesiti papire jer mu je dosla porezna inspekcija. Sve je papire donio zguzvane u dvije vrece. Ja sam mu napravio sto je trebao da bi on nakon tjedan dana rekao da mu to ne treba jer je rijesio stvar sa poreznicima. On je bio pragamtican pa je pristao razgovarati sa poreznikom o planovima njegove djece, a onda kog briga za dokumente firme, poreznik i bez gledanja zna da je sve u redu. Kod njega nije bio isti porezni inspektor kao kod mene.

  2009. godine, devet godina nakon sto sam zatvorio obrt stigne mi od poreznika ovrha za navodni dug po tom obrtu, na koju sam ja pravoremeno ulozio zalbu. “Postovani” HDZ-ovci vjerovali ili ne ta zalba mi jos nije rijesena iako sam u vise navrata isao u poreznu da vidim sta je s tim. pa su mi tako jednom rekli da je moja zalba prvih 6 godina bila u ladici jednog poreznika i da su ju nasli kad je on umro. To je bilo prije 7 godina pa pretpostavljam da sad opet u ladici ceka da neki poreznik umre.
  Iako mi vasi podobni poreznici odbijaju rijesiti zalbu, uredno su me negdje 2015. godine pozvali u Vukovar i trazili da platim barem dio navodnog duga. Radi se o navodnom dugu koji je nastao prije 1999. godine u proslom stoljecu. I to na nacin da mi je djelatnica porezne kod koje sam dosao na razgovor rekla kako oni znaju da sam ja prodao neku zemlju u Brsadinu pa sad imam para i mogu platiti barem dio. Tad mi je drsko i bahato, kako to samo vasi podobni poreznici znaju, zaprijetila da ce ako ne platim, ona traziti ponistenje prodaje, iako je svjesna da nema osnove to traziti jer se radi o navodnom dugu koji je davno zastario. I iako po zakonu o opcem upravnom postupku ona kao djelatnik javne uprave mora uputiti pravno neuku stranku u opciju koja je najpovoljnija za stranku. Ona je naravno presutjela da bih ja placanjem dijela duga koji je u zastari, priznao dug i da bi zastara pocela ponovo teci od dana kad sam platio dio navodnog duga.
  Pa mi je eto vasa podobna poreznica prijetila silom drzavnog aparata u pokusaju da me prevari i da platim barem dio duga pa da onda oni mogu mirne duse izvaditi moju zalbu iz ladice i odbiti je kao neosnovanu.
  Mene nije uspjela tako prevariti, ali sam siguran da je dosta onih koje je preveslala. Krasan sustav u kojem drzavni zaposlenici pokusavaju prevariti vlastite gradjane.

  “Postovani” HDZ-ovci, nakon takvog iskustva sa vasim podobnim korumpiranim poreznicima koji se pri pokusaju prevare vlastitih gradjana ne libe neosnovano prijetiti silom drzavnog aparata i nakon ekspresnog rjesavanja problema (eto npr. imam samo jos jedan problem s njima, a on je poceo 2000, a sad je tek 2022. to nije nista. To mi nije ni pola zivota) pri tim institucijama gdje se zaposljavaju vasi podobnici, ne pada mi na pamet doci i otvoriti firmu u nakaradnom korupcionasko-nepotistickom sustavu koji ste stvorili, makar mi ponudili 500 tisuca kuna. Ne zelim opet s nekim vasim podobnim korumpiranim poreznim inskpektorom razgovarati o planovima njegove djece, jer bih ga drugi putao mogao slucajno udariti cekicem u glavu, a nemam dva zivota da ih provodim u blokadi.

  Iz prepiske vasih stranackih miljenica Gabi i “kninske kraljice” se jasno vidi nacin zaposljavanja po tim institucijama.
  A i sam sam ga iskusio. Jedno vrijeme sam se javljao na natjecaje po porzenoj upravi i sudovima u VU-SRI zupaniji i na 6-7 natjecaja sam sretao jednu zensku iz Vukovara i ona mi je na tih 6-7 natjecaja svaki puta rekla da ja necu biti primljen i svaki puta mi je rekla ime i prezime osobe koja ce biti primljena i svaki puta je pogodila.
  Moze se dogoditi da netko jednom ili dva puta pogodi, ali da pogodi 6 puta za redom ishod dogadjaja kojem je vjerojatnost 1:20, tesko da moze biti slucajno.

  Nek me je sud ekspresno u mjesec dana dva puta osudio za jedno nocno uriniranje, isti taj sud nakon sto sam prije tri godine dobio ustavnu tuzbu i nakon sto sam uredno zatrazio da mi namire troskove sudskog postupka sto su po zakonu duzni jer sam dobio spor, jos uvijek mi nije isplatio taj novac.

  Pa eto, u taj vas nakaradni korupcionasko-nepotisticki sustav necu nikad doci raditi, nego cu jedino dolaziti na odmor, setati, jesti, piti, kavenisati i nadati se da birtijasi kod kojih trosim skrivaju sto vise prometa tako da sto manje mog novca dodje do sapa nekog HDZ-ovskog lopova.

  Tih 200 tisuca kuna sto mi nudite da se vratim i otvorim firmu, nabijte si znate gdje!

Leave a Reply