Related Articles

One Comment

  1. 1

    zupanjac22

    Ovaj clan HDZ-a se cudi nacinu rada svojih kolega kao pura dreku 🙂

    Kome on izigrava nevinasce? Svoju je partijsku iskanzicu ostavio kuci u ladicu. Obukao dres “nezavisnog” i puj pike ne vazi?!?

    To su tvoji zakuhali. Red je da kusas njihovu supu. Kod njih si pekao zanat i bio dika kradeze mladezi.

    Inace:

    Prva Juzbašićeva afera, šuška se na području Županje, je oko prodaje namirnica povlaštenim kupcima iz Robnih zaliha, druga oko kuće i promjena prostornog plana koja je s tim povezana. Ranije se spominjao, o čemu su pisali brojni mediji, i nesklad u Imovinskoj kartici u kojoj nije prijavio privatni obrt, a po zakonu je morao.

    Priča o kuće, može se čuti u Županji, izgleda ovako:

    Juzbašić je tražio dozvolu za nadogradnju kuće, ali su mu nadležne službe odbile izdati dozvolu jer je kuća zaštićeni spomenik kulture. No, kad je došao na čelo Robnih zaliha ishodovao je pozitivna rješenja iako je Gradsko vijeće i nadležne službe za očuvanje spomeničke baštine bile protiv.

    Juzbašić je 11 godina radio u tvrtki Slavonija Županja, od 2005. do 2013. bio je i predsjednik Nadzornog odbora Komunalca, a od 2013. do 2016., kada je otišao u Ministarstvo, zamjenik predsjednice Nadzornog odbora ove županjske javne komunalne tvrtke.

    Robne su zalihe pri Ministarstvu gospodarstva, koje je vodio Damir Juzbašić, za njegova mandata mimo sustava javne nabave davale jednako unosne poslove poduzeću u kojem je prije obnašao jednu od rukovodećih pozicija, pisao je Jutarnji list.

    Osim što je čelnik Ravnateljstva za robne zalihe Juzbašić, obnaša i dužnost predsjednika Povjerenstva koje odlučuje o žurnoj nabavi zaštitne opreme, testova na koronavirus i drugih medicinskih pomagala u jeku suzbijanja pandemije. U sklopu nabave potrebnih proizvoda, prošle su godine sklapani višemilijunski poslovi bez natječaja i s tvrtkama u vlasništvu članova HDZ-a te poduzetnicima u čijim je obiteljskim koncernima do prije nekoliko godina radio Juzbašić.

Leave a Reply