Related Articles

28 Comments

 1. 22

  Precjednica

  Isprika. Radi se 4. stupnju (rangu) natjecanja. Inače MŽNL, po statutu, nastaje dogovorom 2 ili više županijskih nogometnih saveza, tako da i dalje nije nikakvo elitno nogometno natjecanje. Pogotovo nije vrijedno novca koji se potroši na poluigrače, vječite uhljebe. Tamo jedino Fric pošteno zaradi plaću.

 2. 21

  Precjednica

  Pozivam USKOK da dođe do prostorija Graničara kada Andra L. zvani Pakšu dijeli igračima lovu u gotovini. Na tisuće kuna za igranje u 1.županijskoj ligi (to vam je inače PETA LIGA), bez fiskalne blagajne, naravno uz odobrenje gradskog šefa Davora M. zvani Ćelo. Eto zašto komunalije moraju poskupjeti!

  1. 21.1

   Liga

   Za informaciju, Graničar igra MŽNL Slavonije i baranje (nekadašnja IV liga HNL Istok).

 3. 20

  WC Kotlić

  jel donešena odluka ?
  Jel ima novinara ?
  Disu informacije?

 4. 19

  Slobodan Obradović

  Vladajući vijećnici bi trebali nagraditi oporbu jednim turističkim izletom. Uz takvu oporbu ne moraš niti raditi, a još manje strahovati za gubitak vlasti. Doduše, puno je lakše biti pozicija. Dođeš na sjednicu ko torba, tvoje je samo da šutiš i dižeš ruku. Oporbi je puno teže. Nema podršku legalno honoriranih vijećnika (predsjedavajući i ostali). Gradska mašinerija također nije na usluzi oporbi. Naravno, to ne opravdava neorganiziranost i nefokusiranost oporbe. Potrebno se redovito pripremati za svaku stavku događanja u gradu da bi se suprotstavio dugogodišnjoj inerciji po kojoj funkcionira vlast. To nije lako, traži se vrijeme, energija, znanje. Za sada oporba nije dovoljno oporbena.
  Primjer. Za 2 dana je na gradskoj sjednici proračun grada. Je li netko, negdje, nešto, čuo od oporbe o tom najvažnijem dokumentu…

 5. 18

  Građanin X

  Bravo!I to je istina.Od ponedjeljka GV donosi odluku za poskupljenje vode i smeća,a građani i Županje i dalje na tu odluku ostaju ravnodušni, kao i na sve do sada donijete odluke o inim poskupljenjima,rasprodajama tvrtki,zemljišta i što nas najviše boli dostojanstva građana.Zašto šutimo i stojimo pognutih glava umjesto da ako već nemamo dostojnu i čvrstu oporbu trebamo kao građani podnijeti peticiju na poskupljenje i otvoriti javnu raspravu po tom ali i po pitanjima o mnogo čemu što se događa u gradu ,a tiče se građana Županje.Možemo zajedno biti pametniji i hrabriji od nekolicine koji besćutno odlučuju i dižu ruke za neprimjerene odluke.

 6. 17

  Lijepa naša Županja

  Županja nema oporbu!

 7. 16

  istina

  NAŠIČKA OPORBA NAPUSTILA SJEDNICU VIJEĆA

  Odbijena rasprava o povišenju
  cijene vode i odvoza otpada

  Treba li još, ima li Županja “oporbu”??

 8. 15

  istina

  U Samoboru je cijena opskrbe pitkom vodom od 1. studenoga pojeftinila za 10 posto, priopćeno je u četvrtak iz Ureda gradonačelnika Samobora.

  Vezane teme
  samobor
  voda

  “Tako će umjesto dosadašnjih 4,68 kuna po kubnom metru, kućanstva plaćati opskrbu pitkom vodom u iznosu od 4,21 kune po kubnom metru. Također, socijalno ugrožena kućanstva više neće plaćati 2,8 kuna, već će plaćati 2,5 kuna po kubnom metru pitke vode”, navodi se u priopćenju.

  Niža cijena usluga odnosit će se na potrošnju koja će nastati već tijekom studenoga, a bit će obračunata na računima za prosinac. Odluku o izmjeni cijena vodnih usluga donijelo je trgovačko društvo Vodoopskrba i odvodnja.

  Iz Ureda gradonačelnika Samobora ističu kako su se osim cijene vode, u Samoboru smanjile cijene još nekih usluga, poput parkiranja, komunalnog doprinosa i zakupa terasa, a taj će se trend, najavljuju, nastaviti i u idućoj godini.

 9. 14

  cjenik

  Grad

  Cijena na potrošenih 10 m3 vode

  1. Karlovac

  213,11 kn

  2. Kutina

  185,00 kn

  3. Našice

  177,55 kn

  4. Zagreb

  177,12 kn

  5. Vinkovci

  172,51 kn

  6. Varaždin

  169,36 kn

  7. Koprivnica

  162,96 kn

  8. Sisak

  162,33 kn

  9. Zadar

  162,23 kn

  10. Požega

  157,19 kn

  11. Osijek

  155,01 kn

  12. Petrinja

  154,12 kn

  13. Šibenik

  152,96 kn

  14. Virovitica

  150,22 kn

  15. Pula

  148,49 kn

  16. Rijeka

  146,36 kn

  17. Vukovar

  144,66 kn

  18. Split

  138,64 kn

  19. Slavonski Brod

  138.22 kn

  1. 14.1

   istina

   A Velika Gorica 90,00 kn, Munchen 40,00 kn (da, nije pogreška, 5-6 eura)??? Kako vas nije sramota, gradski “oci”??

  2. 14.2

   zika

   a što je sa smecem koje vam razvrstamo papir i plastiku hvalite se koliko zaradite na tome i onda nam poskupite to nam je hvala

 10. 13

  Građanin X

  Županjski KOMUNALAC I VODA S VODOVODOM financirani su i izgrađeni novcem i sredstvima građana Županje pa poklonjeni Vinkovcima za mjesto u Sa…u,a sada građani opet moraju plaćati i ispaštati za tuđe megalomanije i politikanstvo.Zašto nikada prije nekog poskupljenja nema rasprave ,prijedloga ili pozitivnih mišljenja i odluka ,nego samo nametnuh i gotovih odluka o kojima poznati gradski dizači ruku na nagovor i većinom protiv svoje volje odlučuju o sudbini svojih sugrađana.

 11. 12

  Mostalgičar

  Vratite nam stari vodovod,ovaj regionalni je skup!!!

 12. 11

  trgovkinja

  Sram Vas bilo !
  Radim kao trgovkinja,i plaća stalno na minimalcu,i nije moguće da meni plaća stalno ista,a sve oko mene poskupljuje.

 13. 10

  Poštenjačina

  Građanima Županje mora biti jasno kako se sustavno i populistički manipulira gradom i građanima kroz ,kom. naknade ,porez i prirez,Stanobiro,parking ,Komunalac, smeće,javne radove ITD.Ako je komunalac i voda pripala Vodovodu Vinkovci čemu naš čelni čovjek grada treba žuštro braniti njihove interese a ne interese svojih građana.

 14. 9

  Građanin X

  Što je tu čudnO!Pa svaka se odluka(o boljitku grada ) donosi u stranci prije izglasavanja, i umjetnih dizača ruku koji su za sitne škude izabrani da etko njima manipulira,a jadnici misle da su sposobni i da ih građani poštivaju kao takve.

 15. 8

  Slobodan Obradović

  Na sjednici Gradskog vijeća Županje … bit će donesena i odluka o poskupljenju smeća i vode.
  Ako je već jednoglasno odlučeno da će odluka biti donesena, čemu onda trošiti na grijanje vijećnice, osvježenje, water closet, naknade za predsjedavajuće, zamjenike, vijećnike…
  Pogledajte nešto o toj temi na službenoj stranici grada http://www.zupanja.hr/ Nema ništa? Zašto? Jer je već jednoglasno odlučeno da „Na sjednici Gradskog vijeća Županje … bit će donesena i odluka o poskupljenju smeća i vode“.
  Vladajući vijećnici će dobiti odobrenje za buđenje kada se cijena vode bude određivala izvan Županje. Naravno, tada će to biti prekasno. Poznato?

 16. 7

  Voda je svuda ispod

  Ljudi napravite si pumpe u dvorištima i isključite se sa gradskog vodovoda,kad izgube nas potrošače,voda je ispod svake kuće na dubini od 10-15 metara.
  Voda besplatna,i neograničene količine trošenja.

 17. 6

  Logičar

  Tko proizvodi vodu ?

  Zašto mora bitinaplaćen identičan broj kubika vode sa brojem kubika koji završe u kanalizaciji ?
  (npr.zalijevanje vrta)

 18. 5

  matematičar

  Ako sad imate račun za vodu 200 kuna,nakon poskupljenja imati će te 260 kuna kuna,to vam je 30 % više.

  1. 5.1

   SDP

   HDZ-eto tko nam je na vlasti. 🙁

 19. 4

  Obezvlašćenik

  Sramna i licemjerna izjava arogantnog ponašanja i djela.Kako bez stida i srama uspoređivati osobnu potrošnju bilo čega i poskupljenje vode i smeća kroz nesposobno upravljanje gradom na račun građana.Tako je za 80% poskupjela gradska komunalna naknada,pa povećan prirez,sada voda i smeće,i dokle seže demagogija i samohvala o uspješnosti vođenja grada ,kada je prostim okom i činjenicama vidljivo da smo dotakli dno dna.Budimo iskreni prema sebi i recimo kako nam više ne trebaju laži i obmane.

 20. 3

  Most

  U prijevodu,novac što smo dobili od povećanja neoporezivog dijela osobnog dohotka ( cca 50 kuna)odnosno porezne reforme od strane Kukuriku koalicije,sad nam lokalna vlast(HDZ) toliko uzima.

 21. 2

  istina

  Daj mi recite da se čovjek šali, molim vas! Pa kako mu nije neugodno vodu uspoređivati s cijenom kutije cigareta?? Pa tko je to nama na čelu grada? Mila majko! Cijena kubika vode u Velikoj Gorici: 9 kuna! Sram vas ima biti…da građani plaćaju nesposobne uprave i uhljebljene članove familija “savjetnika” gradonačelnika i sličnih…..fuj!

  1. 2.1

   xx

   Pa nije čovjek rekao da će kubik vode poskupjeti na 25 kn(u Županji renutno 12kn), već da će razlika ukupna razlika u cijeni vode na kraju mjeseca biti 25 kn(veća)….znači,ako npr. inače plaćate vodu 200kn, onda ćete od sada plaćati ju 225kn

   1. 2.1.1

    xy

    Sam naslov je kombinacija,trebalo je sve biti u postocima,i poskupljeljnje smeća i vode.

    Sretna Nova 2016 godina građani Županje!

 22. 1

  Hrvatska raste

  Zaključak :

  Zoran Milanović ostaje premijer ! 😆 8)

Leave a Reply