Related Articles

One Comment

 1. 1

  Tikva

  Rekao bi čovjek, odlično županija će jednokratno pomoći umirovljenicima s najmanjima mirovinama.
  Međutim, u oko bode jedan detalj, citiram: ” u odobrenoj prodavaonici”

  Zašto županija kad već odluči pomoći umirovljenicima poklon bonom od 600 kuna ima potrebu odrediti u kojoj će trgovini umirovljenici iskoristiti taj poklon bon???

  Zašto umirovljenik sa poklon bonom ne bi sam odabrao trgovinu u kojoj će za taj bon uzeti ono što mu treba??? Siguran sam da bi svaka trgovina uzela taj bon ako znaju da će ga uredno od županije naplatiti.
  Ili još bolje, zašto županija jednostavno ne prebaci tim umirovljenicima 600 kuna na račun pa nek oni sebi kupe štogod hoće gdjegod hoće???
  Ipak su te novce zaradili njihova djeca i unuci pa im nema šta neki HDZ-ov partijaš određivati gdje će oni taj novac potrošiti.

  Meni padaju na pamet samo dva razloga zašto županija mora odobriti prodavaonicu:

  1. Odobrena prodavaonica će vjerojatno biti od nekog HDZ-u podobnog člana ili simpatizera. Pa će taj onda biti dužan uslugu koju će vratiti na način npr. da će kad “gospoda” iz HDZ partije odluče dernečit, odabrana prodavaonica će se pobrinuti da ne fali ni alkohola ni janjetine.

  2. Prodavaonica će se odabrati na način da onaj koji plati mito, u njegovoj trgovini će umirovljenici moći iskoristiti poklon bon.

  I dok sam ovo pisao pade mi na pamet još jedan mogući razlog.

  Kako nas župan smatra za maloumnike koji će povjerovati u njegovu verziju događaja kad je on mrtav pijan sudjelovao u prometnoj nezgodi u kojoj je nastala šteta na županijskoj imovini.
  Može bit da župan i njegovi HDZ partijaši smatraju da su ti umirovljenici toliko maloumni da ne bi znali gdje će sebi kupit sira, jaja i kave, pa bi tih 600 kuna ostalo neiskorišteno. Pa zato oni umirovljenicima lijepo kažu: Idite u tu i tu trgovinu.

Leave a Reply