Related Articles

9 Comments

 1. 7

  Slobodan Obradović

  Načelnik nogometnog kluba (ujedno i predsjednik općine) traži od predsjednika općine (ujedno i načelnika kluba) da mu (si) isplati izvanrednu tranšu općinske love jer mu ono od redovitog natječaja nije dovoljno. Na takve izvanredne isplate klub dobije (sam sebi uplati) ekstra lovu (nedavno je netko ovdje opisao kako to na terenu izgleda).
  U čemu je kvaka oko novih pravila financiranja udruga. Grado/načelnici nemaju više mogućnost samostalnog odlučivanja o dodjeli financijskih sredstava, uglavnom nekom favoriziranom sportskom klubu. Rezultat. Većina udruga je sada usputna žrtva lokalnog birokratskog aparata. Velikima ionako to drugi rade, sve u rok službe.

 2. 6

  Slobodan Obradović

  Građani Županje plaćaju radnike u gradskoj upravi da odrade posao preraspodjele njihovog novaca prema gradskim udrugama. Kako to rade gradski službenici?
  Gradskoj udruzi, koja traži tisuću kuna, uvalili natječajni obrazac kojim se inače traži milijun kuna. Link na link, (gradska plaća redovita), koga briga ima li to smisla za gradske udruge. Godine nebavljenja udrugama postaju vidljive. Je li to samo neznanje ili bahatost? Teško je za shvatiti, još teže za prihvatiti.
  Grad Županja se poziva na: Uredbu o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2015_03_26_546.html
  U toj uredbi piše da prilikom KREIRANJA natječajne dokumentacije, davatelj financijskih sredstava uzima u obzir kriterij proporcionalnosti u odnosu na vrijednost natječaja i najviši iznos financijskih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom programu ili projektu.
  To znači da je za natječaje niže vrijednosti moguće POJEDNOSTAVNITI obrasce za prijavu projekta. To je posao gradskih službenika i prateće ekipe, pomoći udrugama.

  1. 6.1

   imeobavezno

   smatram da niste u pravu, jer bilo bi uredu da onaj tko traži novac nešto i učini da bi ga dobio, pa makar to bilo i 10 stranica obrasca… a učinkovitost naše gradske uprave i njihova besposlenost je druga tema i mislim da su toga svi svjesni… smatram da ljudima koji inače ne rade ništa u gradu treba dati otkaz, a ne dati im da popunjavaju obrasce udrugama kako bi popunili svoje radno vrijeme

 3. 5

  Slobodan Obradović

  U javnom poziv za prijavu projekata udruga piše:
  1.2 PLANIRANI IZNOSI I UKUPNA VRIJEDNOST JAVNOG POZIV 180.000,00
  u sljedećem redu piše:
  (1) Za financiranje projekata u okviru ovog Javnog poziva raspoloživ je iznos od 190.000,00 kuna.
  Gradskoj ekipi teško je i kopipejstat.
  U obrascu proračuna piše u prvom redu:
  [napomena za davatelje financijskih sredstava – obrisati prije objave]
  pa onda ide odlomak koji su trebali obrisati, trebali su ali čemu još i napor oko dilitanja jednog odlomka.
  Udruge očito nisu u njihovom fokusu.

 4. 4

  činjenice

  Nismo dugo morali čekati na komentar gosp. Obradovića. Nakon što ste dobili negativne komentare na vaše objave u temi “Jadni grade moj” odmah ste našli nove “žrtvu” i krenuli dalje po starom…. Možda najbolje da vi održite spomenutu radionicu…Vi ste stručni za sva područja (sport, kultura, gospodarstvo….)

  1. 4.1

   Nißt mi nije jasno

   Možda bi bilo najbolje da sve “lajavce” poput Slobodana spremamo u ustanove za preodgoj.Tito je takve po kratkom postupku smještao u Gradišku, na Goli Otok,Lepoglavu, mnoge je pojeo mrak.
   Meni se čini da je “činjenica” na tom tragu. A Slobodan po “činjenici” uopšte nije dobar Drug i Komunista. Te kao takav nagriza zdravo tkivo socijalistčkog saveza radnog naroda.
   Na Goli Otok s njim , jer je očigledno da ne uvažava upozorenja koja stižu od Drugova odozgor 😉

 5. 3

  Slobodan Obradović

  Tražiti od udruga da ispune objavljene uvjete natječaja za 2016. pokazatelj je nesposobnosti gradskih službi da budu servis građana. Kriteriji se znaju već godinu dana. Je li Grad organizirano radionicu za pripremu ovog poziva? Bezobrazno je tražiti od udruga da za iznos od nekoliko tisuća kuna mora proučavati i ispunjavati desetke stranica. To nije u interesu udruga, a time niti građana Županje. Poništite natječaj i objavite primjerenu natječajnu dokumentaciju.

 6. 2

  Slobodan Obradović

  Nevenka Kovačević predsjednica je gradske komisije za udruge. Na sjednici GV sveopće čuđenje zakonom o udrugama. Javna rasprava o Nacrtu Zakona o udrugama počela je prije 3 godine. Zašto o udrugama ne govori predsjednica komisije za udruge, ujedno i vijećnica. Višegodišnjim nečinjenjem pravi se direktna šteta bogatstvu grada – udrugama. Prije godinu i po na ovom mjestu komentar o komisiji za udruge. Ista meta isto odstojanje. Neiskorištenim vremenom šteta je sve veća i veća.
  (članovi komisije Marija Kovačević, Goran Lončarević, Karlo Oršolić, Nikola Gurov i Ivo Čačić)

  Putokazi 13/14.

 7. 1

  Slobodan Obradović

  Vijećnik Džoić kaže:
  -Proračun je takav kakav jest.
  To mi liči na izjavu u stilu: sutra je novi dan. Koja je vaša uloga u takvom proračunu?
  -Da bi mogao biti bolji, mogao bi.
  Naravno da ne bi. Jer da je mogao, onda valjda i bi. Na kojem ispitu bi prošli s ovakvom analizom.
  -Mi ne želimo zaoštravati situaciju.
  Nego što želite? Zaglađivati situaciju.
  Sve dobro Vam želim u zalaganju za bolju Županju.

Leave a Reply