Related Articles

One Comment

 1. 1

  Zlatko Janković

  Lijepo je doživjeti, da se na moj uradak osvrće netko iskusniji (da ne kažem i stariji), ovako afirmativno (barem sam ja to zaključio).
  Gledišta – motrišta, pokazuje samo bogatstvo hrvatskog jezika, nu, znači (načelno) isto.

  Pa krenimo prvoj tezi, tvrdoglav jesam i branim stavove svoga svjetonazora. Ipak, nisam toliko tvrdoglav da ne bih prihvatio drugo mišljenje, ali dobro poduprto valjanim dokazima. To znači, da ću, ako nisam u toliko očitoj zabludi da prihvatim odmah, uložiti dodatni napor i proučiti literaturu, možda i poslušati sudionike, da skrušeno dođem sugovorniku, ispričam se i prihvatim valjane argumente. To ne bih nazvao tvrdoglavost, tek ustrajnost.

  Berlinski zid je tek simbol, koji je pao, a padom, s odgodom, srušio naše nade u bolje i demokratskije “sutra”.
  Otkrismo, sa zakašnjenjem, da ono što smo nazivali demokracija, nije ništa drugo, doli druga strana totalitarizma (istočnog tipa). Dakle, to su dva lica istog novčića revers i avers.

  Nu, pođimo cilju. Dakle, Vaše iskustvo kao i obitelji Maričić potvrđuje moje tvrdnje o otvorenosti Slavonaca (Hrvata i svih ostalih iz županjskih krajeva). Ponos da smo Županjci nam je zajednički i, to me veseli.

  Kružići nisu bili spomenuti u osvrtu pa zaključujem, da obojica mislimo da je obveza svake osobe, koja se želi zvati ČOVJEK, samostalno, nakon promišljanja donositi stavove i prihvatiti SVJESNO sve njihove posljedice.

  Kava pred kioskom je moja spoznaja, da mjerama “stožera”, unatoč, se okupljaju bez maske i nastavljaju druženje.
  Maska je “demokratski” način, da se obilježi “raja” (nekada robovi), privede ih se igli i, svemu onome što vladajuće oligarhije zapovijede. Kome to treba i zašto, donijet će vrijeme kao i spoznaje o Berlinskom zidu.
  Nu, da se ne udaljim previše, bilo ovo okupljanje spontano i bezazleno ili (što bih više volio) protestna reakcija na sramotne odluke i užasnu glumu “stožeraša” i njihovih pristalica.

  Nadam se da sam ponešto pojasnio svoje pisanje.

  Srdačan pozdrav iz predgrađa metropole, Zlatko

Leave a Reply