Related Articles

One Comment

 1. 1

  Slobodan Obradović

  Županjski poučak.
  … „A da su plaće zaposlenih građana bar na prosjeku Hrvatske, Županja bi, vjeruje, bila među najuspješnijim gradovima u Hrvatskoj.“
  Čemu skromnost, rezon se može nastaviti ovako.
  A da su plaće zaposlenih građana bar na prosjeku EU, Županja bi vjerojatno bila među najuspješnijim gradovima Europe.
  A da su plaće zaposlenih građana bar na prosjeku Luksemburga, Županja bi vjerojatno bila među najuspješnijim gradovima svijeta.
  … „Činimo sve što možemo da privučemo investitore, da se otvore nova radna mjesta i zadržimo mlade“
  Što je to SVE. Je li to: strategija lokalnog razvoja, odjel za razvoj, stalni odbor za gospodarstvo, sustav usluga za dobivanje građevinske dozvole?
  … „Miličević priznaje da je očekivao da će Hrvatska bolje iskoristiti ulazak u EU, čime bi i Županja zbog svog geostrateškog položaja uspjela izvući dio kolača, no to ide sporo i pomaka do sada nije bilo“
  Čemu priznanje činjenice da Hrvatska nije najbolje iskoristila ulazak u EU. Miličević treba priznati da Grad Županja, kao prijavitelj, nije do sada realizirao niti jedan euro iz EU fondova. Hrvatska je neuspješna u korištenju EU fondovima i zato što gradovi/općine nisu odradile dio posla u povlačenju EU fondova koji je bio njima namijenjen, kao prijaviteljima s najviše kapaciteta.
  Apsurdna je izjava da Grad nema financijskih kapaciteta za sufinanciranje besplatnih sredstava iz EU fondova, a ima sredstava za dizanje i plaćanje kredita kao najnepovoljnijega načina financiranja.

Leave a Reply