Related Articles

20 Comments

 1. 13

  Apologet

  Vjesnik Đakovačko-osječke nadbiskupije. 5/2016 str.22
  S obzirom na župnička slavlja,npr.njegov dolazak na župu ili odlazak s nje,te njegove jubileje (50 godišnjica misništva), župnici bi trebali biti skromniji i tim svojim slavljima ne opterećivati.Inače je u Crkvi jako puno megalomanije i kulta ličnosti,da te Bog sačuva! Cijeloj župnoj zajednici može smetati takvo razbacivanje njihova pastira. Boga treba slaviti i širiti njegovo kraljevstvo, a duhovnim osobama neka bude ideal Ivan Krstitelj koji reče: “On treba da raste,a ja da se umanjujem” ( Iv 3,30).

 2. 12

  sokol zove

  taj nam je znao i zadnju paru iz kuce odneti… sta jos reci, nema nista pao list s drveta u gacancima

 3. 11

  Bob Rock

  Meni se čini da nije pretjerano pristojno u ovom trenutku, na kraju, biti “hrabar” kao što je većina komentatora. Nekako vas nisam čuo u proteklih 30 godina. Ili niste uspjeli dobiti drva ili je nešto drugo u pitanju? Osobno nisam bio niti sam sada blizak svećeniku Varošćiću. Moja poruka: Imate novog svećenika i novu priliku biti bolji i pošteniji.

  1. 11.1

   Leo

   Nisu meni drva ni potrebna niti sam ja od njega ikada išta tražio već on od mene, a niti se ja njega i njegove kritike plašio.
   Prije 15 godima rekao sam moj stav lično njemu u oči i od tada veliko odstojanje imao od njega.

 4. 10

  Matematičar

  Vjerovali ili ne !!!

  Kroz godine koje sam proveo s vama u ovoj je crkvi podijeljeno oko 40 milijuna svetih pričesti! Meni osobno najveća su radost uvijek bila naša djeca i mladi – ustvrdio je.

 5. 9

  vidich

  čujem da ima nekolicina koja podržava da mu se postavi bista u crkvenom dvorištu,pa neka je postave u svojim dvorištima,sitne male duše

 6. 8

  Anonimno

  Dosao vrag po svoje!!!!

 7. 7

  Promatrač

  Netočno je da se Varoščiću divi cijela župa. Njegovu navodnu “obljubljenost ” među narodom, godinama na leđima nosi nekoliko obitelji poltrona, kojima je uvijek bilo dovoljno zahvaliti se pred ljudima na Misi, a on nisu znali što bih od veselja (###cenzura### iz Caritasa i neizbježno kao kod kuće prisutna obitelj ###cenzura###). Ako je to cijela Županja, onda Županja trenutno broji 15-ak stanovnika. Nadamo se da je konačno završio naš hod kroz pustinju besmisla, bahatosti i faraonskog podložništva. Možda bolje nismo ni zaslužili, no uvijek ostaje utjeha da Bog svojih nikada ne ostavlja i na tome mu neizmjerna hvala!

  1. 7.1

   Leo

   Baš lijepo da si ovako objavio Caritas vođe.
   Oni su se dobro podkovali, te idu i na more o trošku Caritasa, kao i ogrijev sebi dodjeljuju, tako prošle godine vozi čovjek sa traktorom u gajbi drve, ja ga pitam gdje je kupio a on ćeti, to samo možemo mi dobit.
   Ataj čovjek ima dvije kuće supruga trgovinu i oni dobili od Caritasa ogrijev koji je neka firma donirala za one kojima je to stvarno potrebno.
   Puno toga bi se moglo napisat.
   Ali vidiš da su kao ose surunili na jednu kritiku koju sam ja napisao da je taj objekt, osim Crkve na otvorenom neiskorišten i da
   Županjci moraju Komunalnom velike račune plaćat.

   Ovo je moja kritika i ne želim nikoga uvrijedit, a na kritiki se uči ali pošto Vl. Varoščić nije podnosio kritiku mi smo sa razišli još prije 15.God, Jer sam mu tada rekao da je pogrešno dograđivat onaj kat gore koji je navodno košto 300.000- DM. tada.
   Agospođi koja me kritikuje da ništa nisam dao moram reći da jesam i to mnogo i za svaku gradnju i za Crkvu na otvorenom za koje mi je poslo uplatnicu koliko trebam dati, a ja sam dao i viši.

   Tako da i ovaj Anonimac koji mi je poručio da ne gledam priko njegovog plota ja sam u svemu financijski učestvovo, a on neka i dalje kukuriče.

  2. 7.2

   s periferije

   U starome Egiptu imali su lijepi običaj; s faraonom je na “zadnje putovanje” odlazila i cijela njegova svita, iz čisto praktičnih razloga…
   Također:
   Matej 9,17
   “I ne ulijeva se novo vino u stare mješine. Inače se mješine proderu, vino prolije, a mješine propadnu. Nego, novo se vino ulijeva u nove mješine pa se oboje sačuva.”

   1. 7.2.1
  3. 7.3

   Precjednica

   Gosp. Promatrač, nemam pojma jesu li Vaše tvrdnje u ovoj objavi točne, međutim kada ste ovako javno objavili imena tih osoba, pošteno bi bilo da to niste napisali anonimno.

  4. 7.4

   B.I.

   Prozivaš a i neznaš kakve su to osobe. Ja ih znam a znam i tebe . Kad špočitavaš onda sebe stavi prije pa vidi kakav si ti .Ali budi malo kritičan.

 8. 6

  vražica83

  Gledam ovih dana županjce i ne vjerujem!! Prica se stalno o velecasnom,trci se na misu,peku se kolaci i torte,”pokazuje” pred selom…Pa nije cudo da je ovdje tako kako je! U ovom mjestu samo takva osoba moze toliko izdrzati,crpiti financijski,vrijedati,prijetiti i manipulirati ljudima! Onda nisu bolje ni zasluzili kad se nema pameti i kad se živi “za selo” i u strahu od sela!

  1. 6.1

   s periferije

   Zaista, još otkako je “otišao” drug Tito nije se u Županji za nekim tako plakalo…

 9. 4

  golać

  fala bogu,ode klasični porezlija,najmanje je bio duhovnik

 10. 3

  Leo

  Moj slučaj Svi Sveti posvijećivanje groba, daje se dobrovoljno, ja mu dam 30-€ te 200- KN. zamolim ga pošto nemam vrimena doći u župni ured da upiše za lukno.
  Iduće godine za vrijeme odmora pošaljem unuka da plati lukno sa opet 200-KN. a un reče unuku dida nije za prošlu godinu platio.
  A unuk mu odgovori pa Velečasni jeste ja sam bio kada vam je dida na groblju dao 200- KN., on je ušutio i zatvorio knjgu u kojoj vodi evidenciju.

 11. 2

  david1

  Don ivan varoscic je bio svecenik od akcije,.jednom prilikom sam placao pokop pokojnika i trebo sam zato platiti 200.kuna.posto nisan imo domacu valutu.a i nisam zbog umora doso u dogovoreno vrijeme don ivan se predomislio i umjesto 200.kuna izracuno je protuiznos 70.eura.kad sam mu reko da je to previse za 200.kuna da moram dati 70.e don ivan je prokomentarisa.puno ti je a juce iso na rucaki.

Leave a Reply