Related Articles

4 Comments

 1. 2

  Mladen Huber

  Samo budala u ovome gradu ne vidi da je ovaj grad na putu da postane Grad “Agrokor”. Predsjednica je rekla o stanju u državi, a u Županji je stanje duplo gore.
  Proračun nam je jadan, izvorni prihodi padaju i jedino od čega grad može opstati su pomoći iz države, fondova i kreditno zaduženje za koje nema pokrića.
  S jedne strane prihodi od poreza, što je jedini pokazatelj stvarnog stanja i razvijenosti grada u pola godine ostvareni su sa 35%, što znači da od godišnje planiranih 16,5 mil. prihoda od poreza na ostvarit će se do konca godine 12 mil. kuna, što je manjak od 4,5 mil. kuna.
  Iz proračuna je vidljivo da građani više nemaju novaca da svoj jad i tugu zaliju alkoholom, jer su prihodi od poreza na alkohol ostvareni sa 30%.
  Poreza na nekretnine skoro nema jer tko će danas kupiti nekretninu u Županji, osima koje jutro zemlje od onih koji bježe iz Županje i treba im da bi imali za prve dane u inozemstvu.
  Ako se rashodi ostvare u planiranom iznosu, a bojim se da hoće, imat ćemo manjak u proračunu od 4,5 mil. kuna. Koga briga za manjak, nikome ne odgovara, revizija više ne dolazi u grad a što napiše ništa niko po tome ne postupa.
  S druge strane podižu se novi krediti, asfaltiraju se pojedincima prilazi do kuća i troše se milioni kuna više od potrebitog (ulica Veliki kraj – zaklao gradonačelnik vola zbog 4 kg mesa), a s druge strane u nekim dijelovima grada više od 25 godina nije zakopana ni lopata ( Naselje Šećerana).
  Kupuje se novi automobil na lizing svesrdnom podrškom 9 vijećnika HDZ-a i 1 vijećnika HSS-a, što je također kredit, a stanje u gradu je prema izjavama gradonačelnika super.
  Ne treba našem gradonačelniku ni suradnja sa Bosanskom Posavinom, mi smo sebi sami dovoljni ili oni su sebi sami dovoljni, pa tako kad netko komentira napuštaju županju građani, HDZ-ovci komentiraju da napuštaju glasaći oporbe. Grad napuštaju oni koji ne glasaju za HDZ i aktualnog gradonačelnika i to ga zato ni ne zabrinjava.
  Majka Tereza je živi primjerak licemjernog i nepotističkog ponašanja HDZ-ove aristokracije, nema bližeg i daljeg roda kojeg nije zbrinula poslovno, a sebe je instalirala na mnoge funkcije koje su debelo plaćene.
  Gradonačelnik je Državno odvjetništvo davno zašio u prednji džep svojih hlača, zato se može šepuriti sa odbačenim kaznenim prijavama.
  Tko još u ovoj državi vjeruje u pravosuđe nakon presude Horvatinčiću. Ja davno ne vjerujem, a mislim da ni većina profesora sa pravnog fakulteta je mojeg mišljenja, u pravo onih koji su školovali današnje odvjetnike i suce.

  1. 2.1

   Slobodan Obradović

   Tko je izjavio da nema veze što mladi napuštaju Županju jer su ionako glasači oporbe?

  2. 2.2

   zeleni zub

   Hahahaha, kakav pravednik, kapetan pravednik, hahahaha..Odakle izvlačiš te cifre, misliš nekog impresionirati svojim pisanjem, prije uvlačenjem u guzice stanovnika (ostatak) županje..Ajde molim te kapetane pravedni, kako bi ti obogatio, zaposlio, oživio županju..Imaš čarobni štapič ili neke druge moči..Ono napisano zna svaka ptičica u selu, nemora se biti pametan i iči u dubioze, samo se mora okreniti oko sebe i jasno je..Svi sve vide a još više znaju, pogotovi ti, Huberu..Za koliko bi ti uništio županju, za manje ili više..samo to..

 2. 1

  Željko Džoić

  Željko Džoić-Roka
  Ne bih volio da naši građani pitanje “je li situacija krizna ili nije”shvate kao banalnu provokaciju,niti bi volio da se ono pretvori u platformu na kojoj bi se politički neistomišljenici samo prepucavali i to bez trunke političke odgovornosti i realne prosudbe stanja u kojem se po pitanju demografije nalazi naš grad.Dakako da pozdravljam i podržavam realnu i oštru izjavu Predsjednice, iako za nju osobno smatram da je zakašnjela,doduše,bolje ikada nego nikada.Da je stanje po tom pitanju više nego krizno i da je u tom kontekstu “Status quo”grada još puno lošiji od ostalog dijela Hrvatske,oporba je oštro upozoravala i rezolutno tražila od gradske vlasti da taj problem stavi kao prioritet svih prioriteta u savojim daljnjim aktivnostima.Bilo je to prije više od godine dana.Kao što zapadno-njemački filozof Friedrich Nitze veli “nemam ja usta za ove uši” isto tako za moju zamolbu ili bolje rečeno vapaj nije bilo sluha od strane vladajućih.Viječnici HDZ-a na čelu sa aktualnim gradonačelnikom bili su još rezolutniji od mene i svi do jednoga glasali protiv mog prijedloga.Tim činom pučanstvu grada Županje jasno su dali do znanja da ih ta problematika trenutno ne zanima,bolje rečeno da niti nemaju namjeru baviti se riješenjem tog problema.Toj sjednici Gradskog vijeća predhodila je i moja tiskovna konferencija,također na tu temu,za koju je velika većina građana pokazala visoku razinu zainteresiranosti,kako nju nisu mogli spriječiti jedino što su smatrali mogućom i efikasnom reakcijom bila je totalna ignoriranost teme koja pak govori samo o jednom, o drskoj i nedopustivoj indolentnosti gradske vlasti za tako važne probleme.Da znaju i da hoće barem pokušati promjeniti postojeće, valjda bi za ovo više od godinu dana nešto poduzeli.No kako o tome nema niti naznaka,time je situacija i više nego krizna.

Leave a Reply