Related Articles

15 Comments

 1. 9

  Slobodan Obradović

  Poštovani g. Željko Džoiću,
  Polovinom ožujka pokrenuli ste na fejsu inicijativu donošenje programa razvoja grada, najavili objavu zbornika i održavanja tribine.
  Početkom travnja, kao kandidat za gradonačelnika, objaviti ste svoj izborni program na fejsu, kako bi bio dostupniji većem broju građana, te ih pozvali na suradnju.
  Prošla su i dva mjeseca od lokalnih izbora.
  Nedavno je održana sjednica gradskog vijeća.
  Koristili ste fejs za najave i pozive građanima. Sada fali onaj dio koji govori o tome što je bilo nakon tih poziva. Što je sa zbornikom i tribinom građana, što je s izbornim programom sada kada niste izabrani za gradonačelnika, nema vaše najave sjednice gradskog vijeća, nema niti izjava nakon sjednice. Zar sada fejs više nije dovoljno dobar?
  U komunikaciji s građanima neophodna je povratna informacija. Zato ću, kao podsjetnik, staviti ovu objavu na stranice koje ste koristili: SDP, Vratimo građanima… Željko Džoić, Županjac.net.
  Pozdrav

 2. 7

  Anonimno

  Novac novac tko jos zivi od toga jos malo ce i Zupanja imati pucku kuhinju

 3. 6

  Anonimno

  Lova je kod privatnih investitora,lova je kod europskih fondova, lova je također i na natječajima koja raspisuju ministarstva za projekte bespovratnih sredstava, lova je u krajnjem slučaju i u gradskom proračunu dodušei jako mali dio za te namjene, ali nije ni bit niti je moguće da se kapitalni projekti financiraju iz sredstava proračuna, dakle rješenja i mogućnosti ima a zašto do sada ništa, a baš ništa kapitalno napravljeno što bi direktno smanjilo trošak građanina Županje a da ne govorim zaposlilo ti susjeda ili dijete to treba pitati prije svega aktualnog gradonačelnika. Dali Babina Greda, Antunovac, Lovas i sl. općine se razvijaju iz proračuna???Moš’ mislit!

 4. 5

  Anonimno

  Da sve je dao za ovaj grad, čitav život, red bi bio da se malo odmori nitko mu to neće zamjeriti.

  1. 5.1

   DAVORE ODMORI MALO , ZASLUŽILI SMO

   možeš li nabrojati što to uključuješ u sve? Mi smo zaslužili da se odmorimo od njegovog činjenja.

 5. 4

  Anonimno

  sve je to ušminkano i lijepo, a gdje je lova za taj program?????

  1. 4.1

   DAVORE ODMORI MALO , ZASLUŽILI SMO

   Grad nema problema s novcima već s idejama. Prema pričanju gradonačelnika uvijek je teško u financijskom smislu pa su se ipak našli novci :
   – 500 000 kn za kupnju Led panoa na Trgu
   – 5 000 000 kn za potporu Čvoru Vinkovci
   – 1 200 000 kn kapitalne potpore u gospodarstvu – Konzum ( stavka proračuna)
   a po najavama gradonačelnika ima novaca i za bazene cca 7 000 000 kn.

   Dakle novaca ima za bacanje pa će se naći i za korisne projekte.

   1. 4.1.1

    Anonimno

    novaca ima za bacanje? pa ti si nabrojao neke stvari iz nekoliko proračunskih godina i veliš da grad ima novaca!
    pišeš gluposti. pa grad se zadužuje i dalje da bi obavio osnovne komunalne radove a ne da ima za neke ideje..

    1. 4.1.1.1

     DAVORE ODMORI MALO , ZASLUŽILI SMO

     Da Grad je svake godine davorovog mandata bacio više od milijun kuna godišnje , najmanje , samo letimičnim pregledom stavki proračuna i investicija a kada bi se detaljno gledalo vjerujem i duplo više.
     -kupljen je Led pano na trgu 500 000 kn jeli to bacanje novaca
     -u proračunu bila stavka kapitalne potpore gospodarstvu – KONZUM 1.200.000,00 kn jesu li to bačeni novci ili
     – grad je dao i potporu Čvoru d.o.o. 5 000 000 kn za gradnju parkinga da bi oni mogli prodavati stanove Hrvatskim šumama po 1100 eura/m2 jeli to dobro ulaganje ili bacanje novaca
     – umjesto da gradimo bazen možemo napraviti nešto iz programa koji predlaže Roka a da bude mnogo korisnije Gradu i građanima , a možemo i graditi bazen
     . Pitanje je što nam je potrebnije i korisnije?
     I ovo što Roka predlaže i kada bi bili svi potrebni novci na hrpi ne bi se ,moglo realizirati u godinu dana tj. biti će potrebno nekoliko proračunskih godina . Samo treba zaustaviti bacanje sredstava koje imamo i tražiti sufinanciranje kroz HBOR , Fondove RH , Fondove EU , kroz privatne investitore i kroz direktno financiranje kod poslovnih banaka. Novaca ima samo je pitanje dobre ideje kojih nedostaje zadnjih godina.

     Dobro si potvrdio da se Grad zadužuje za financiranje osnovnih komunalnih radova a pravo je pitanje zašto to radi kada se zna da je godišnji program financiranja komunalnih investicija pokriven sredstvima iz prikupljene komunalne naknade tj. planiraju se investicije u visini naplaćene komunalne naknade a ako Grad i pored toga diže kredit postavlja se pitanje gdje su novci od komunalne naknade koja je naplaćena. Grad ove godine planira iz komunalne naknade cca 6 000 000 kuna napraviti investicija u visini 6 000 000 kuna i još diže kredit od 3 500 000 kuna. Zašto se to radi? Ja ne razumijem pa bih volio da mi objasniš ako je tebi to jasno?

 6. 3

  Nije loše

  Lista želja ( obećanja). Da bi bio Program, nedostaje SWOT analiza, sredstva, izvršitelji, rokovi…. No, svaka čast i na tome, ima dobrih ideja za koje treba pronaći investitore (i novac – kojeg u proračunu nema) . Očekujemo makar istu takvu listu želja i od drugih kandidata za gradonačelnika, pa da možemo usporediti makar njihove vizije. Svijet su pokrenule ideje…

  1. 3.1

   Anonimno

   Upravo tako od ideje sve kreće…

 7. 2

  Anonimno

  Grad je suvlasnik 50% Vjeverice d.o.o. Drenovci, koja se bavi EU fondovima, druga je stvar koliko su sposobni.

  1. 2.1

   DAVORE ODMORI MALO , ZASLUŽILI SMO

   a obzirom da u proračunu Grada nikada nisu osigurana bilo kakva sredstva za rad vjeverice d.o.o. i da nikada nije bilo niti jedno izvješće o radu vjeverice d.o.o. na gradskom vijeću ona kao da i ne postoji za Grad Županju.

 8. 1

  Anonimno

  Malo je kasno za ta obecanja! Predskola je trebala davno biti besplatna kao na selima a jos se uvijek placa.Jedino sto se nece promjeniti je zaposljavanje po tom kakvu tko ima vezu,dok se to ne promjeni nastavit ce se iseljavanje ili ono jesi li bio branitelj kad ce doci na red oni koji su bili djeca kad je bio rat a nije im otac poginuo ;dosta toga tko to promjeni i ujednaci mirovine branitelj s mirovinama ljudi koji su radili do 65 imat ce glasove!!

Leave a Reply