Related Articles

7 Comments

 1. 7

  Slobodan Obradović

  Javna nabava je šlag za finale. Operacija je započela odlukom o uređenju ceste. Uređenje ceste od centra prema Savi ne rješava niti jedan problem u Županji. Dakle, to nije u ovom trenutku u javnom interesu. Dizanje kredita za uređenje ceste je sljedeći potez koji nije u javnom interesu. Dizati kredit, na već postojećih desetak milijuna kredita je najlošiji mogući način osiguravanja sredstava. Povećavati zaduženje Grada, u vrijeme kada pada prosječni dohodak po glavi stanovnika ( 2014.g -2.647 kn / 2015. g. 2.392 kn) nije razborito. Od toga ima najviše koristi banka i poneki VIP klijent (A s kim Županja bankari?). Zašto se ne koriste sredstva EU? Zato jer se EU sredstva ne daju za projekte koji nisu relevantni za potrebe građana. I tu je mat pozicija za građane Županje. Lova će otići u asfalt i kockice. Građevinarci sigurno mogu prepoznati rascjepkanu javnu nabavu. Ako postoji mogućnost takve nabave, onda trebaju javno ukazati na nju, s obrazloženjem.

 2. 6

  marco75

  “Opravdanje” gradonačelnika da su i drugi gradovi u okruženju u problemima je konstatacija da je cijela Slavonija u go..ima i da Roka ima pravo. Kao investitori ne vide kakvo je stanje nego slušaju baljezganja na Vijeću.

 3. 5

  idiot

  Dobro Roka govori samo se gradonačelnik pravi lud. Namjerno su iscjepali radove da ne bude javne nabave i to objavili na stranicama Grada a sada pita konkretno
  http://zupanja.hr//wp-content/uploads/2016/10/Plan-nabave-roba-radova-i-usluga-za-2016.-godinu.pdf
  http://zupanja.hr//wp-content/uploads/2016/10/I.-Izmjene-i-dopune-plana-nabave-za-2016.-godinu.pdf
  http://zupanja.hr//wp-content/uploads/2016/10/II.-izmjene-i-dopune-plana-nabave-za-2016.-godinu-2016.pdf

  a biti će zanimljivo vidjeti koja je firma dobila posao a još zanimljivije koje firme nisu dobile posao i dali su tražene ponude za bagatelnu nabavu i od firmi koje su učestvovale u otvorenom postupku.

 4. 4

  Precjednica

  Ali stvarno, neka mi netko napiše koju korist ima Županja od npr. Gabrijela Galovića za tih 80.000 kn?

 5. 3

  činjenice

  Ove godine imamo blagdansko raspoloženje na trgu svakako…..

  Ali Slobodan je slijep ili se pravi da ne kažem što kada treba reći nešto lijepo….

 6. 2

  Slobodan Obradović

  Sramotno je opravdavati svoj ne/rad blagdanima. Vijećnici HDZa neće postavljati pitanja, da ne bi kvarili blagdanski ugođaj, a blagajnice će raditi i na Božić. Gabrijel Galović, predsjedik GV već je izjavljivao da vijećnici HDZa neće postavljati pitanja ni pred Svi svete. Ako već ne želi obavljati svoj posao, onda se treba odreći i naknade koju prima za taj „posao“. Gabrijel Galović košta građane Županje 80.000 kn godišnje. Za taj novac djeca mogu imati besplatno klizalište dva mjeseca u Županji. I eto blagdanskog raspoloženja za svu djecu.

 7. 1

  Slobodan Obradović

  Dakle, radi se o transparentnosti tj. objavi lokalnih proračuna. Kriterij je 5 elemenata (godišnje i polugodišnje izvršenje, prijedlog, izglasani, i proračun za građane.) Prema broju objavljenih elemenata, Institut za javne financije dodjeljuje ocjene od 0 – 5. Objava tih dokumenata je ionako zakonska obaveza grada (zakon o pristupu informacijama, zakon o proračunu).
  Što se tiče transparentnosti rada Grada Županja, provjerite na službenoj stranici http://zupanja.hr/ kada je objavljena najava bilo koje sjednice Gradskog vijeća, dnevni red, materijali po točkama, rasprave, zapisnik, odluke… Jeste li našli bilo koji od tih podataka? Takva „transparentnost“ govori puno o rada gradskih službi. No, to nije samo neobjavljivanje podataka već je to i poruka građanima i investitorima da bez obzira na mogućnosti tehnologije ovdje vlada politika starog, dobrog i provjerenog mračnjaštva. Dobro došli u 21. stoljeće.

Leave a Reply