Related Articles

7 Comments

 1. 5

  Nißt mi nije jasno

  Gosp. Obradović ,koliko sam do sada primjetio uglavnom prenosi tekstove koje nađe negdje i nekako. Tako i ovaj put.
  Gospođa ili gospođica Sabljo je iznijela svoj stav ili mišljenje – što ne mora biti zasnovano na činjenicama.
  Svi prozivaju sve da trebaju učiniti nešto , a sami ne čine ništa.
  I sad se ovdje vodi nekakva “rasprava” o ničemu , na osnovu ničega , svi puni pameti i sposobnosti prozivati onoga drugoga a ne činiti apsolutno ništa. Kako zaslužujemo još nam je i super.
  Čestitam učenicima.

 2. 4

  mirko

  Najlakše je druge gledati i detektirati probleme i pronaći rješenja a sebe zaobići.. #RVATINA, kako će gospodin Obradović napisati EU projekt kad ne zna engleski?? mislim da bi to izgledalo kao PIPL MAST TRUST AS 🙂

 3. 2

  Gledatelj

  Novinarko, slušajući i gledajući snimku priloga od 02:16 do 02:27 čuo sam slijedeće tvoje riječi: “…a te projekte u smislu jačanja gospodarske slike, svakako ne može povući jedinica lokalne samouprave i jedno ovako maleno mjesto kao što je Županja”. Nemoguće je referirati se na nepotpisanog sudionika ankete u tv prilogu? Glupost. Za S.Obradovića si sve dobro rekla. Imao je priliku a ne sjećamo se razultata.

 4. 1

  Slobodan Obradović

  U potpunosti promašena novinarska konstatacija da u smislu jačanja gospodarske slike projekte ne mogu povući jedinice lokalne samouprave i ovako maleno mjesto kao Županja.
  Ukratko:
  -Projekti su namijenjeni prvenstveno nerazvijenim sredinama.
  -Jedinice lokalne samouprave su najpoželjniji prijavitelji
  -Nerazvijenim sredinama se pruža podrška u pripremi projekta, od projektne dokumentacije nadalje
  -Sufinancira se ishođenje dozvola
  -Većina projekata se može raditi u fazama
  -Jedan projekta se može financirati iz više izvora (izgradnja, osposobljavanje)
  -Zakonom su definirane potporne službe (razvojna agencija) i sufinanciranje njihovog rada
  -Za sve pozive za prijave projekta su organizirani besplatni info dani kao i besplatna pomoć
  -Sufinanciranje, npr. od 1% za 12,5 milijuna kuna za poduzetnički inkubator u Drenovcima
  Opasna je i poruka da malo mjesto kao Županja tu ne može ništa uraditi. Županja je 31. grad po broju stanovnika (od ukupno 128 gradova u RH) tako da ne spada u maleno mjesto.
  Ne postoje vanjske prepreke da Županja bude uspješan prijavitelj projekata.
  Evo rezultata poziva za već spomenuti poziv (Drenovci) Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu. Procijenite ima li Županja potrebu za nekim od ovih ili sličnih projekata.
  http://goo.gl/xqAGNP

  1. 1.1

   novinarka

   Slobodane Obradoviću, referirala sam se na izjavu gospodina iz ankete. On se zapitao s nevjericom Eu će nam pomoći??? Moj komentar odnosio na to da u cijeloj priči jačanja gospodarske slike svakako potezi moraju krenuti od države…Prije nego što nekoga prozivaš dva puta promisli. Imao si prigodu, radeći kao novinar, a zatim i u jednom od najačih gospodarskih subjekata da pokažeš svoje sposobnosti . Zašto nisi?

  2. 1.2

   Rvatina

   Poštovani, gosp. Slobodane već duže vrijeme spominjete o EU – projektima, pa me zanima koliko ste vi projekata napisali, kako ste Vi pomogli lokalnoj zajednici ??? Svi vaši članci su negativni, samo gledate probleme a nigdje ne nudite rješenja za iste.
   Nevjerojatno je kako jedan čovjek koji sebe smatra super pametnim živi na grbači svoje žene i ništa ne radi u životu osim što umara ionako već napaćen narod. Gospodine Obradović cijela Županja zna tko ste i kako ste molili da se vaša kćerka zaposli u Gradu. Tada Vam ništa nije smetalo.

Leave a Reply