zupanjac_net_o_namaZupanjac.net je neprofitni internetski portal koji prikuplja SVE podatke i vijesti o Županji i Županjcima (tu ubrajamo cijelo područje županjske Posavine), a zasnovan isključivo na dobrovoljnom radu nekolicine entuzijasta i lokalpatriota.

Ti entuzijasti, sada već davne 2008. godine, ogorčeni što u ovo moderno doba grad Županja i okolica poznatija kao Županjska Posavina nema niti jednog svog predstavnika koji bi ju dostojno predstavio u www (internetu), dogovorili su se da naprave jedno mjesto na internertu, gdje bi se slobodno mogle objavljivati sve vijesti, novine, slike i druge zanimljivosti o Županji i Županjcima, a sav sadržaj bi bio javan i slobodan za uporabu svima i naravno besplatno. Vizija je obuhvatala i čitatelje koji bi aktivno sudjelovali u komentarima, uključivali se u prikupljanju vijesti, fotki i drugog sadržaja, ali i policijskih i službenih Gradskih izvješća.

I tako, preispitali smo svoje znanje, nagrecali potrebni “sitniš” za zakup servera i po prvi put na noge postavili portal zupanjac.net. Naš zajednički i jedini cilj je dobrovoljni rad za boljitak grada Županje i Županjaca. Naravno da pod pojmom Županja mislimo na cijelu Županjsku Posavinu sa svim selima i mještanima.

Zbog porođajnih teškoća kao dan osnutka portala uzima se 4.2.2009. i od tog dana, portal radi neprekidno sa svakodnevnim osvježavanjem vijesti i sadržaja.

Pošto je portal nekomercijalnog tipa, nemamo preko njega nikakvih novčanih primanja, pa s tim nemamo niti plaćernih novinara koji bi profesionalno obavljali tu dužnost, bili smo prisiljeni dovijavati se na različite načine. U početku, glavni izvor nam je bio Hrvatski radio Županja i portal Glas Slavonije čije vijesti smo prenosili u potpunosti. Tek nešto kasnije počeli su se uključivati čitatelji saljući fotografije i sirove vijesti koje smo obrađivali i objavljivali.

Osim što je sav sadržaj javan i besplatan naš portal nudi čitateljima i besplatne usluge e-maila, chata, besplatnog oglašavanja, besplatnog reklamiranja, besplatnih malih oglasa kao i besplatni pretraživač slobodnih radnih mjesta.

Danas vijesti prikupljamo sa svih mogućih strana. Još uvijek velikim dijelom iz Glasa Slavonije, ali pratimo i TV i radio Županju, ali nisu zanemarivi ni vlastiti ekskluzivni izvori sa lica mjesta, gotovo u realnom vremenu, kao i naši pisci članaka, kolumni te priča i povjesnih crtica iz ovoga kraja.

Pošto je naš interes isključivo lokalnog tipa i za dobrobit grada i građana, nije nam cilj nikoga ni na koji način oštetiti ili uvrijediti, bilo riječju bilo djelom, stoga ako se smatrate oštećenim molimo vas da nas odmah kontaktirate kako bismo riješili spor.

Tokom cijelog postojanja trudili smo se ostati financijski, stranački i politički nezavisni. U međuvremenu, do sada, ovaj prvi neovisni portal grada Županje preživio je četiri pokušaja hakiranja, dvije tužbe, bezbroj anonimnih prijetnji, desetak osobnih prijetnji članovima i njihovim obiteljima, ali i bezbroj pohvala i poruka podrške sa svih strana.

U međuvremenu su nam se pridružili brojni čitatelji koji aktivno djeluju svako u svom području interesa, pišu priče, članke, slikaju događaje i ljude, ili su jednostavno tu. U ovom trenutku imamo preko 300 registriranih članova i 22 aktivna suradnika. Ta snaga i brojnost bili su uvjet za uspješno pokretanje nekoliko posebnih projekata od kojih ćemo istaknuti snimanje spota “Happy” Pharrell Williamsa gdje smo pokrenuli i ujedinili cijelu Županju.

Ne smijemo zaboraviti ni pokretaje nekoliko humanitarnih akcija od kojih ćemo spomenuti nama najdražu – Zupanjac.net donirao elektromotorna kolica!

Vrhunac našeg rada i djelovnja bio je u svibnju 2014. za vrijeme katastrofalne polave, kada smo 4 dana i 4 noći neprestalno organizirali i koordinirali obranu grada i okolice od poplave, koordinirali i organizirali pomoć i donacije i u realnom vremenu izvještavali sa terena. Za tu ulogu na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada, dodjeljena nam je i zahvalica grada Županje.Kako smo branili grad

Do sada ovaj portal je posjećen preko 1 300 000 puta, objavljeno je oko 12 000 članaka i vijesti koji su komentirani sa ukupno 70 000 komentara. U našoj galeriji se nalazi preko 10 000 fotografija koje su skupile 3 000 000 klikova! I što je najvažnije još uvjek smo nezavisni i nekomercijalni.

Ukoliko nam se želite priključiti, slobodno nas kontaktirajte!