Related Articles

4 Comments

 1. 3

  "Sladokusac"

  Treba imati nadu uvijek.
  Ako cijena šećera značajno skoči na svjetskom tržištu i kooperanti počnu sijati više hektara pod šećernom repom i Sladorana time dolazi ” na zelenu granu”.
  Pred nama je to sve to sve skupa.

  Reply
 2. 2

  Šaban

  Po većini članaka koji su napisani ili od urednika ovog portala ili preneseni iz drugih medija, županjska Sladorana se trebala ugasiti još prije 20 godina! Zbilja ne bi bilo loše unijeti malo optimizma pa barem i kojim pozitivnim komentarom ovih “stručnih” poznavatelja situacije. Ako zbog ničega drugog barem iz poštovanja prema 100-njak županjskih obitelji koji još uvijek žive od šećerane. Hvala!

  Reply
  1. 2.1

   DEMOKRATA

   Slažem se s Vama, i već sam u nekoliko navrata sugerirao na pisanje, ili bolje reći ” naklapanja” na ovom portalu. Poznavanje o kretanju šećera na EU tržištu, komentatorima je totalna nepoznanica, i vjerujem da niti ne znaju, ni zašto je došlo do svega ovoga, ni što su kvote, ni kolika je proizvodna cijena šećera u primjerice Francuskoj ili Njemačkoj, zemljama koje su u vrhu europske proizvodnje, ni zašto je najeftnije proizvoditi šećer upravo u Sladorani Županja. Ne živi samo stotinjak obitelji od Sladorane. Zaboravili ste navesti i kooperante. Ja ću ići toliko daleko i prisjetiti se da je Sladorana do jučer bila gradska muza, jer svima je davala i sudjelovala financijski u brojnim aktivnostima, od kulture, sporta i raznih manifestacija. Užasno me smeta kratko pamćenje, i sklonost nas ljudi, da onoga tko hoda po rubu provalije, s guštom gurnemo u nju. Političari bi u s vezi naplate duga komunalne naknade ( županjski ) također u ovom trentku trebali biti mudri, okrenuti ka budućnost. Vjerovati ću u životnu pobjedu Šećerane, zbog svih koji tamo zarađuju kruh, zbog našega grada i svih nas! Županja je na karti Europe jedino i poznata po Šećerani! Bez nje će bili blato što je i bila sve do 1947. godine , kada se zaviorio bijeli dim i započela prva kampanja prerade šećerne repe. Vama i svim Vašim kolegama želim što više kampanja, s bogatim prinosom slatkoga korijena i odličnom digestijom L.p.

   Reply
 3. 1

  Marko

  Moje predvidjanje- jos ove godine kampanja. Godine 2022. zatvara se i zupanjska secerana

  Reply

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

The maximum upload file size: 128 MB. You can upload: image, audio, video, document, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here