Related Articles

5 Comments

 1. 3

  Željko

  Kako da ne. Imao sam čak i manje dopune u direktnom kontaktu sa Mirom.Mira išla u osn.školu i gimnaziju sa mojim bratom u isti razred a ja tako isto sa njenom mlađom sestrom Nadom.Mira je napisala još jednu lijepu knjigu vezano za život u Županji,šećerani koju mi je također poklonila.
  Znam skoro sve na šećerani,tko je gdje stanovao ,živio. Majaćić mi zvuči poznato,vjerojatno poslije 80-tih na šećerani !??
  Lijep pozdrav!

  Reply
 2. 2

  Željko Smolčić

  Da,to je to.Šećerana zauvijek ostaje u nama.Mislim na cijelo naselje.Rođen 1953. na kbr.42,red do Zadruge,otišao na fakultet 1971.g.
  “Samo” 18 godina proveo u Županji,ali se stalno vraćao i još uvijek navratim pa makar na pola dana da odem “starim stazama” sa Šećerane do Županje,da obiđem sve moje,naše “znamenitosti”.Još uvijek puno toga znam i pamtim
  Pozdrav iz Petrinje

  Reply
  1. 2.1

   VIKI

   Gospođa Mira Katarina Zorić živjela je na broju 41 i prošle je godine objavila knjigu Šećeranski spomenar. Puna je uspomena i opisa života u naselju, a meni se nekad čini da redovi još uvijek pričaju brojne priče. Nadam se da imate svoj primjerak komšinicinog rukopisa.
   Pozdrav iz Županje!

   Reply
 3. 1

  Ruža+Bučak-Ružica+Dabić

  Poštovana Viktorija, slika Vašeg djetinjstva u našoj dragoj Koloniji-Šećerani je ista kao i moja šezdesetih.Kažu da vrijeme donosi zaborav. Nisu u pravu, Tako će te se osjećati i kad budete 71god. stara i možda 14,000 km daleko. Mi barem imamo memorije. Pozdrav Ruža-Ružica

  Reply
  1. 1.1

   VIKI

   Da, Vi kroz stihove govorite o istome i jako me veseli što vrijeme, ali i udaljenost, možemo premostiti uspomenama. Samo, molim Vas, nemojte me ´vitlati´ (tako je govorio moj tata, koji je 1961. bio prva generacija šećeranskih osmaša). Prepustite to meni, mlađa sam od Vas nekoliko desetljeća i možete mi biti mama.
   Srdačan pozdrav iz Županje

   Reply

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

The maximum upload file size: 128 MB. You can upload: image, audio, video, document, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here