Related Articles

4 Comments

 1. 4

  Željko Džoić

  Iako dobro znam sve pojedinosti, isprovociran naslovom odlućio sam pročitati tekst gospođe Omerović u nadi da će njen prilog ponuditi odgovore barem na neka pizanja koja snagom logike on sam i nagovještava.naprimjer,
  -zašto i koga se čeka već 55 dana
  -što je u svemu tome po zakonu
  -tko zakon i proceduru štuje a tko ga ne poštiva tražeći u njemu rupe kako bi imao argumente opravdanja za neučinjeno
  Umjesto da se zadovolji osnovni smisao i da se od sugovornika zatraži da eksplicitno odgovori koji su to stvarni razlozi zašto predsjednica vijeća i gradonačelnik nisu sazvali sijednicu u zakonski predviđenom roku na što ih obvezuje dužnost koju obnašaju.To su pitanja koja javnost zanimaju i na koja imaju pravo dobiti odgovor
  Nažalost izvješće ne ide putem profesionalizma i poštivanja principa “da nedodirivih nema” ide se oportunizmom natopljenim putem i utapa se u čistoj pro-formi pisanja stvarajući još jednu na samom početku spomenutu “trakacicu”.Dobro opisane procedure u do sada desetak reportaža,ponovo se opisuju i opterećuju velikim brojem termina ali ne sa namjerom boljeg informiranja nego sa ciljem zamaranja i nevještog prikrivanja novonastali okolnosti koje se više i ne mogu prikrivati.
  UZ sve navedeno,gospođo Omerović Vi ste permanentno i napadno tendenciozni.Kod nabrajanja 10 supotpisnika zahtjeva,7 vijećnika spominjete imenm i prezimeno,što je ok.Ostale,gospođu Katarinu Andrašić povezujete sa atributom “zanimljivosti”, gospodinu Juki i gospodinu Buljviću lijepite etikete “osude suda časti”,interesantno, sve bivši ili sadašnji članovi HDZ-a.Ime i prezime dio je identeta svake osobe i ono je za ovu svrhu sasvim dovoljno, svi ostali dodaci,deskripcije i ovakva neugodna stigmatiziranja od strane Vas zaista su nepotrebna i neprihvatljiva.Da li Vas je nadvladao profesionalni poriv za što temeljitijom predodžbom pojedinaca ili pak žestina što su oni nekom oponenti,to ne znamo.No ako ste i omaškom upli u klopku pa nastavili jezični slijed kojim se ljudi imenom i prezimenom u Vašem tekstu nazivaju odmetnicima ni to Vas ne abolira jer kao novinarka nebi smijeli konzumirati uzuse pristranosti.
  Ima tu još i netočni navoda gdje se direktno ili indirektno konstatira kako su se odmetnici priklonili oporbi.Tko poznaje stranačku strukturu Vijeća a napose oporbe,trebao bi znati da je i HSS integralni dio oporbe.Viječnk Marko Marošević nije supotpisnik zahtjeva i deklarativno daje podršku aktualnoj vlasti. U razloge ne ulazimo a njegov stav poštivamo.Prema tome “odmetnici su se priklonili jednom dijelu oporbe.
  Dakle, da rezimiramo,kada neko od vladajući podrži oporbu onda je odmetnik i stavlja se na stup srama a kada netko iz oporbe podrži vladajuće to je ok.Naši “odmetnici ne koštaju niša i nisu dobili nikakvu nagradu.
  P.S.
  Nisam mertoran da ocijenjujem strukovni aspekt Vašeg rada ali sam dužan poštivati Vas i uvažavati,stoga ovu moju opservaciju na Vaš tekst nemojte spuštsti na personalnu razinu,probajte to prihvatiti kao sintagmu moje težnje ka objektivizmu kojeg je nažalost u javnim istupima sve manje i manje.Oprostite još jednom ali morao sam odreagirati,ljubimo istinu,gradimo mir i stvarajmo dobra.

  Reply
 2. 3

  Demagogija

  Aktualni predsjednik GO HDZ Županja najavljuje u ovome članku skore unutar stranačke izbore u HDZ-u i postavlja upit tko će imati potporu predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića?
  To bi se trebalo kao iščitavati kao da on ima. Tu je bitno , ja bar mislim, tko ima potporu članova HDZ-a u Županji . To je važno za rezultate tih izbora.
  On ili njegov protukandidat kojega spominje ali ne navodi mu ime.
  Što se tiče potpore predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića ja iščitavam nešto
  sasvim drugo od početka ove godine 2020.
  – gospodin Miličević izlazi iz Sabora prije kraja mandata saziva toga Sabora,
  – gospodin Miličević nakon pobjede Andreja Plenkovića nije više predsjednik visokog časnog suda HDZ-a u Zagrebu, a bio je, čak nije više niti član obični,
  – gospodin Miličević po prvi puta na parlamentarnim izborima u srpnju ove godine nije na listi HDZ-a u 5. izbornoj jednici među 14 kandidata za Sabor,
  – gospodin Miličević u kolovozu ove godine “sam sebi zabio autogol”kada je predložio da dvojica njegovih kolega iz HDZ-a koji su vijećnici budu izbačeni iz HDZ-a, zato što ga nisu podržali za izgradnju gradskih bazena kreditom Grada Županja od skoro 20 miliona kuna.
  -Tada je izgubio većinu u gradskom vijeću Županja,
  i sada ga još na to sve u gradskom vijeću napustila još jedna stranačka kolegica.
  Tu iščitavam njegovu silaznu političku putanju.???
  Nije korektno unaprijed napasti svoga političkog konkurenta a još nisu objavljene
  službene kandidature.

  Reply
 3. 2

  Anonimno

  Dali se netko od novinara sjetio da pita nešto o svemu tome najodgovorniju osobu –
  predsjednicu gradskog vijeća Grada Županje gđu. Nadu Galović.
  Znači kada je u prijedlogu dnevnog reda njeno razrješenje sa mjesta predsjednice
  gradskog vijeća, onda ona očito smatra da je u redu da ona to vijeće ne saziva, iako ga jedino ona uvijek može sazvati, sve dok je predsjednica istoga???
  Na taj način ona i dalje ostaje predsjednica i prima mjesečne naknade a to kako Grad Županja funkcionira u ova tri mjeseca očito je za nju sporedno.????
  Važnija je njena funkcija predsjednice očito.

  Reply
 4. 1

  TUTKO

  Vidi, vidi…
  Gradonačelnik mi se čini jako nervozan. On se bavi spekulacijama u javnom prostoru.
  “Da je čuo ovo ili ono i da je to ako je to tako po njemu jako žalosno”.
  Napustio ga još jedan vijećnik/ica HDZ.a.
  Treći.
  Unutarstranački izbori u HDZ.u su jako blizu. Oni su 22. 11. 2020.
  Noćas u 12h se zatvaraju kandidature.
  A preksutra će se znati tko su za što kandidati u stranci službeno.
  Bira se predsjednik GO HDZ Županja i tri dopresjednika.
  Koliko je meni poznato prvi puta nakon 16g će on na stranačkim izborima hdz.a imati protukandidata.
  Realno je i da ga pobijedi.
  No treba sačekati rezultate izbora.
  Zato je očito nervozan u izjavama.
  No to je njegovo pravo.

  Reply

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

The maximum upload file size: 128 MB. You can upload: image, audio, video, document, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here