Related Articles

2 Comments

 1. 1

  Ruža+Bučak-Ružica+Dabić

  Dobro jutro Jasna, moje pitanje Vama je : Dali Kolonija-Šećerana više nije dio Župane, dali je postala nezavisni grad ili nestala sa lica zemaljske kugle kao ?Atlantis? Živim daleko pa možda neznam. Nikada ništa o njoj nemate kazati.??? Šaka ima pet prstiju, osim ako je jedan amputiran,
  Ruža

  1. 1.1

   JASNA M.S.

   Poštovana gospođo Bučak!
   Ovo je tek treća emisija koju smo snimili i u kojoj donosimo priče vezane uz Županju. No pored ove emisije, dužna sam Vam odgovoriti, da smo o naselju Šećerana snimili emisiju i pojasnili kada je nastalo i zašto. Možete je pogledati na našem You tube kanalu. Ukucajte , Život piše priče , Šećerana kroz Borinu vizuru. Naime, povod za snimanje emisije bilo nam je predstavljanje knjige Bore Maričića koji je opisao naselje i život u njemu i koju Vam toplo preporučam da je pročitate. Također o naselju Šećerana pisali amo i kada se razgovaralo o zemljuštu ( vrtovima) i zemljištu na kojem su sagrađene kuće, a koje nije upisano u vlasnički list. Naselje Šećerane bilo nam je tema kada smo svojedobno govorili i o najezdi komaraca. KU “Kristal-Sladorana” također nam je često bio tema naših priča. Primjerice u filmu koji smo radili za 2020. godinu za Dan grada Županje, jedan dio posvećen je 70 rođendanu Kristala. O tome smo naširoko izvještavali i u našim informativnim emsijama. Nismo nikada zaboravili ni NK Radnički. Kada je prošle godine Mira Katarina Zorić imala promociju knjige , a koju je posvetila Šećerani također smo nadugačko i naširoko pisali i to smo također stavili u film povodom Dana grada Županje. Pisali smo i o rekonstrukciji vrtića na Šećerani, o rušenju osnovne škole i gimnazije. O tome da sam osobno ukazivala na brojne probleme u tom naselju vezane na komunalnu infrastrukturu također bi Vam mogla nadugačko i naširoko pisati. Upravo za iduću emisiju primjerice, tražim odgovor od nadležnih, zašto nisu napravili pristup iz naselja na šetnicu, jer nakon što je rekonstruiran nasip za starije stanovnike ne moguće je popeti se na šetnicu. Ovaj portal kojeg pratite, gotovo sve navedno je postavljao, sve snimljene priče i mogli ste ih vidjeti. Ponovit ću, ovu emisiju radimo od nedavno i nova je u produkciji naše kuće. Hvala Vam na komentaru. Ukoliko imate neke sugestije ili ideje, ili me još nešto želite pitati, lijepo Vas molim da to napišete putem maila. Na kraju emisije imate mail adresu.

   P.S. A sada ću Vam odgovoriti ne kao urednica emisije Slikom i riječju kroz Županju, već stanovnica Šećerane. Ona je u mojim genima, temelj moga odrastanja, moja životna nadogradnja, moja obitelj. Baš kako je u svojoj knjizi napisao Boro Maričić, Jednom kada u kasnu jesen udahneš njezini miris , nosiš ga sa sobom, gdje god bio i živio. Šaljem vam veliki šećeranski zagrljaj i mirise Vaše i moje Šećerane, danas oronule starice, ali jednako lijepe kao nekada, kada je mlada i stasita prigrlila pod svoje skute sve naše roditelje.

Leave a Reply