Related Articles

3 Comments

 1. 3

  Jonathan

  Ova reportaza je pokrenula visions and “Videos” u mojim sjecanjima od vremena kad sam bio Teenager. Leina vila i Leina bara, kupao sam se u Leinoy bari i cesto sam bio u plavoy sobi ili nekoj drugoj tada jos uvijek liepoj sobi. Nakon smrti gospdje Lea svi smo sumnjali na clanove familije jer vila je odjednom okupirana licima koye nismo vidjali prije. Ja sam se druzio sa sinom zene sto je stanovala u vili i sa nekin cika Stanjom koji je imao probleme sa ledjima, nikada nije hodao i stalno je pio rakiju kopju su oni sami pravili a mama mojeg prijatelja je cesto spominjala da je on obolio od previse trcanja za zenama. Nakon moga odlaska iz Zupanje bilo mi je receno da ja cika stanja pao u veliko bure u kojem si fermentirale sljive ali ja neznam dali je to istina. Ja sam gospdju Leu upoznao kad je dosla u skolu i pitala da prestanemo ici na staru krecanu i igrati se tamo posto je bilo moguce da se neko povrijedi, nakon objasnjavanja da ja i moje drustvo nismo cinili neke stete i nismo ostavili smece ona je bila vrlo ljubazna. Ja cu pokusati da nadjem slike od toga vremena a i da se potsjetim imena, nazalost imam problema sa imenima, ponekad i sa svojim.

 2. 2

  Gordana Kaic Balic

  Moji roditelji su se druzili s obitelji Much-a.
  I meni su poznara dogadanja sa pocetku 60tih godina proslog stoljca. Moj otac je takoder dobio novine (hrvatske emigracije) od gda Lea i zavrsio u
  zatvoru, doduse samo na tri dana. Nama, tada djeci se jako usjeklo u pamcenje ponasanje milicije.
  Lein boravak u zatvora ju je jako promjenio. Postala je jako tajnovita i suzdrzana.Po mojim saznanjima ona je ubijena. Moja mama je Vjeri bila najbolja prihateljica. Hvala na clanku, evocira uspomene.

 3. 1

  Ivan ŠARIĆ Baća

  Ovo je prava investigitivnost! Svaka čast Zorane! Istinita je ona stara:”Tko traži – nalazi”. Eto to si i ti potvrdio.

Leave a Reply