Related Articles

2 Comments

 1. 2

  Realist

  Pokvareno i gadljivo,a najžalosnije je od svega toga kroz čega sve prolaze građani Županje i RH u 21. stoljeću ,kroz šugavu i sramotnu demokraciju koja nam je nametnuta a narod kao narod inertan i poplašen kao zec, samo šuti i klima glavom kao pajac i lutka na koncu.Možda kad smo takvi i ne zaslužujemo bolje od ove bagre koja nas vodi.

 2. 1

  TUTKO

  Gradonačelnik je imao priliku da sazove
  gradsko vijeće u roku svojih 8 dana zbog ove situacije oko inicijative za sazivanje gradskog vijeća od 1/3 vijećnuka i predloži u dnevni red svoje izvješće o izvršenju gradskog proračuna za prvih 6 mj. 2020. a dužan ga je bio
  podnijeti najkasnije do 15.9.2020., po Zakonu o proračunu.
  No nije.
  Ministar Malenica je imao priliku sazvati zatraženu sjednicu u roku svojih 15 dana ispred Ministarstva Uprave prema Zakonu o lokalnoj i mjesnoj samoupravi.
  No nije.
  Postoji velika mogućnost da ako nezavisni vijećnici ovo sve skupa dobro argumentiraju i prijave to Povjerenstvu za sukob interesa
  ( oba su dužnosnici), da oni budu uskoro predmet njihova istraživanja.
  Ako Ministar Malenica do 13.11. 2020.ne sazove gradsko vijeće ( zadnje je bilo 13. 8. 2020), a po Statutu Grada mora biti jednom u 3 mj., postoji mogućnost da Grad dobije povjerenika, a onda je puno toga upitno za Grad i građane.
  Naime 22.11.2020.je nastavak unutarstranačkih izbora u hdz.u .
  Obojica su iz iste stranke a gradonacelnik po javnom pogovoru navodno odavno nema vecinu u svojoj stranci a niti u gradskom vijecu.?

Leave a Reply