Related Articles

16 Comments

 1. 5

  Šaban

  Poštovani gospodine Janković, moje ime jeste Šaban. I iskreno, ne znam da li bi vam moje prezime nešto više značilo ! Ne pada mi na pamet da vas ponovo citiram i seciram vaš članak kada dobro znate što ste i u kakvom tonu sve napisali. Moja namjera kao čitatelja ovog portala nije da Vas kao urednika određenih članaka ideološki preodgojim ili politički ubjedim, nego samo ukazujem na djelove vašega teksta koji prilično odišu netrpeljivost, pa čak i mržnju prema određenim skupinama ili osobama, a to je nešto što očigledno nisam samo ja primijetio. Sličnim tonom, gotovo na granici s uvredama, reagirate i na sve one koji se ne slažu sa vašim viđenjem svijeta i društva oko nas. Moram vas podsjetiti da je Vaš tekst javan, i da je očekivati da se komentirajući nećemo svi u potpunosti složiti sa vašim sustavom vrijednosti! Čemu takve ljutite reakcije, i zar baš svaki put, svakom od nas, morate biti poklopac !? Molim Vas pokažite nam da ona stara poslovica “pametniji popušta..” još uvijek ima smisla. Lp.

  1. 5.1

   Zlatko Janković

   Odgovorit ću Vam. Ja sam umislio da je smisao pisanja komentara upravo da kroz razmjenu stavova dođe do dubljeg promišljanja. Niti želim promijeniti Vaš svjetonazor, a niti si umišljam da to mogu učiniti. Ipak, od svakoga tko komentira, očekujem minimum uvažavanja, a to znači, da mi za oponiranje ponudite argumente.

   Nu, imate prvo. Vi kao čitatelji ste u pravu. Na komentar koji ne nudi argumente za raspravu NE ĆU uopće reagirati.

 2. 4

  Šaban

  Ideja jednog neovisnog i objektivnog lokalnoga medija kakav je vaš ” Županjac net” je za svaku pohvalu, a s vremenom od strane sugrađana i sve bolje praćena i prihvaćena. Zasigurno da se nitko od nas ne bi smio ni trebao petljati u uredničku i novinarsku slobodu izražavanja vaših urednika s kojima surađujete, ali ovaj tekst gore je doslovno ispod svih moralnih i etičkih normi koje danas, nadam se, još uvijek vrijede u novinarstvu! Toliko rasističkih i šovinističkih rečenica u jednom polemičkom članku, gore objavljenom, je zbilja za svaku osudu. Nazivati uglednu profesoricu i ženu, bez obzira na političku orijentaciju, spodobom je krajnje degutantno.

  1. 4.1

   županjac.net

   Slažem se i uvažili smo vašu opasku.

  2. 4.2

   Marko

   Kao sto je iz prilozenog vidiljivo iza ovog portalcica stoji netko slican ovom Jankovicu
   Netko tko ne zna da ne postoji SEGEGACIJA
   Netko tko se selu prodaje kao neovisan i super cool
   Ovaj clanak sasvim odgovara konceptu ovog portala i duhu posjetitelja ove stranice
   Od sada ga zaobilazim u sirokom luku
   Nije vrijedan pozornosti

  3. 4.3

   Zlatko Janković

   Poštovani g. Šabane, ja sam potpisan imenom i prezimenom te za sadržaj članka u cijelosti odgovaram, dok Vi skrivate svoj puni identitet. Tomu unatoč ću Vam odgovoriti.
   Da biste bili vjerodostojni, trebali biste navesti ona mjesta u tekstu, u kojima ste našli rasizam i šovinizam.
   O degutantnosti nazivanja spodobom ugledne profesorice i žene (spol je ovdje nebitna kategorija), biste također trebali pojasniti.

   Netko (tko god to bio), spreman reći da je RH agresor na BiH u jeku rata, makar i kao saborska zastupnica, kada su mladići ginuli da bi mi imali slobodnu Hrvatsku ili reći silovanim ženama (tada je bila ministrica u MVP-u) da će ih podržati, ako one podrže “Paradu ponosa”, možda Vama i odgovara.

   Ja to ne doživljavam tako, niti ću pod prijetnjom bilo kojih sankcija (bez valjanih protudokaza) pokleknuti.

 3. 3

  Marko

  iz nekog se razloga ovdje brisu komentari
  SEGEGACIJA ne postoji
  to bi trebao znati ovaj jankovic kao i onaj koji brise komentare

  1. 3.1

   županjac.net

   Poštovani gospodine naravno da brišemo sve komentare koji vrijeđaju ovaj “jadni portalčić” i njegove članove. Ukoliko vam se ne sviđa sadržaj ovoga “jadnog portalčića” slobodno nas zaobiđite

  2. 3.2

   Zlatko Janković

   Poštovani Marko, lijepo je znati da ste pročitali tekst i uočili da sam nepismen te me ispravili.
   Evo, potražio sam u knjigama i pojam koji Vi navodite “SEGEGACIJA” doista ne postoji. Postoji SEGREGACIJA i, hvala Vam da ste me izveli na put pismenosti.

   A sada malo o Vašoj pismenosti: rečenicu započinjete malim slovom, u Vašem pisanju ne postoje šumnici (č, ć, ž, š) i, doista imate pravo, to bi trebao znati ovaj “jankovic”, ponovo malo slovo vlastitog imena.

   Doista, hvala Vam, kada upišete školu ili tečaj hrvatskog jezika, zovite me da idemo zajedno.

 4. 2

  Novinar to be

  Kome se mogu javiti da napišem neki članak za Županjac i koji su kriteriji? Tko je Zlatko Janković?

  Znači moram biti anti-EU, anti euro, antivakser, zvati migrante “obojenima”, isćuđavat se zašto se u EU i ostatku svijeta priča engleskim jezikom (lol?), zvati Pusićku “spodobom”?

  1. 2.1

   županjac.net

   Ukoliko zaista želite nešto napisati za ovaj portal javite nam se na kontakt obrazac pa ćemo vam dati daljine upute.
   Lijep pozdrav

  2. 2.2

   Zlatko Janković

   Pitati tko sam je odraz neznanja ili omalovažavanja (za što vjerujem da je Vaša ideja).

   Za početak Vas pitam tko ste Vi? Osoba koja se ne usudi napisati svoje ime i prezime i stati iza svoga teksta u stvari ne zaslužuje odgovor. Ali poštovani “Novinar-u to be” trebali biste znati, prije komentara, s razumijevanjem pročitati članak i nekako argumentima poduprijeti svoje tvrdnje.

   Gdje stoji da treba biti “anti-EU”, “anti euro”, “antivakser”?

   Molim Vas odgovorite meni i sebi, jesu li migranti obojeni? Ako jesu, što je čudno u toj konstataciji (sa puno njih sam bio u izravnom kontaktu, a nebrojeno ih vidio na TV zaslonu)?

   Čuđenje da svijet govori engleski? To postoji samo u Vašoj mašti. U mom tekstu je bez uvijanja napisana posljedica korištenja tog jezika od strane drugih naroda. To uostalom dokazuje i Vaš “lol” u zagradi.

   Da Vi poštujete Pusićku, sigurno ne biste napisali “Pusićku” nego gospođu Pusić. To da je nazivam (ja nju ne zovem) spodobom je utemeljeno ne samo na osobi, nego na svemu što je ta osoba učinila (dobro i loše) za ovu zemlju i hrvatski narod u cjelini.

   1. 2.2.1

    Tikva

    Zlaja, svaka cast na umisljenosti, zamisli ako netko ne zna tko si ti, to je odraz neznanja ili omalovazavanja. Zlaja ko Hitler, svi bi morali znati tko je on, a tko to ne zna, je neznalica.
    A sto se tice boje migranata, sta uopce znaci to da su obojeni??? Kojom bojom i tko ih je bojao? Ja sam mislio da su rodjeni takvi, isto ko i ti Zlaja. Vjerujem da tebe nitko nije bojao, pa nije ni migrante.

   2. 2.2.2

    Novinar to be

    Pitam tko je Zlatko jer mi je smiješno da neki opskurni tip piše neke čudne članke gdje manično skače sa teme na temu (od srpskih logora, preko EU, na euro, pa na “obojene”, pa na “spodobu”, pa na Nürnberški proces, pa na strah i cijepljenje). Pa ajmo pričat o vašoj argumentaciji.

    1) Uvijte se i koristite svoju mentalnu gimnastiku pa mi objasnite na koji način je engleska fraza “lol” mene ODNARODILA od Hrvata? Po čemu korištenje stranih fraza čovjeka otuđuje od njegovog naroda? Pogotovo od Hrvatskog naroda kojem je jezik pun mađarizama, turcizama, germanizama, talijanizama itd.

    2) Zašto mislite da nećemo bolje živjeti uvođenjem eura? Kada bi znali nešto o Grčkoj krizi, znali biste da je Grčka maskiranjem svojih (prijašnjih i ogromnih) dugovanja uspjela ući u eurozonu iako nije trebala (uspjela je ispoštovati ugovor u Maastrichtu). Ulaskom u eurozonu je Grčka ekonomija cvjetala (bolje financiranje i povećano trgovanje) ZBOG uvođenja eura, sve dok ih nije lupila recesija i isplivala je istina o tome da su u deficitu 15%. Grčka je bila u krizi zbog godina lošeg vođenja države, ne zbog eura.

    3) Migranti su kao Jupolom obojeni ili kao obojani su jer nisu bijeli? Pretpostavljam da je ovo drugo. Pa mogu reći da mi je odvratno to što Županjac objavljuje tekst nekog marginalca koji ljude reducira na boju njihove kože.

    4) Briga me za Pusićku. Spomenio sam ju jer imenom i prezimenom u javnom članku direktno vrijeđate osobe na najnižoj razini pa mi je isto smiješno tko vam je uopće dao prostor da ovo objavite. Usput, vrijeđanje preko medija vam je kazneno djelo. https://zakonipropisi.com/hr/zakon/kazneni-zakon/147-clanak-uvreda

    1. 2.2.2.1

     Zlatko Janković

     Primite pozdrav od opskurnog tipa. Ne znam kako ste ovo sve povezali, ali, ako ste zamislili da pišem niz članaka, niste dobro razumjeli, tako da ovo Vaše nabrajanje riječi iščupanih iz konteksta nema smisla.

     1) Da, upravo to, bezpotrebno korištenje stranih riječi Vas, kao i sve koji to čine ODNAROĐUJE. Ako Vam je argument da imamo puno tuđica u jeziku, to ne znači nešto dobro za jezik. Ako ste imalo učili povijest, tada ste sigurno učili da su u službenu uporabu nametali jezik. Oduzeti narodu jezik je pola puta do uzimanja potpunog integriteta (samosvijesti).

     2) Jednostavno zato jer su osim Njemačke i Francuske SVE zemlje uvođenjem € izgubile prijašnji standard. Uvedena je jedinstvena moneta, dok razina gospodarske razvijenosti zemalja nije ista. Da to razumijete, ne morate biti gospodarstvenik ili ekonomist, dovoljno je da vodite vlastito kućanstvo.
     Grčki primjer Vam zorno pokazuje upravo ovo što izbjegavate vidjeti i gledate iskrivljenom optikom. Recesija je dio ciklusa i, daleko od toga da je prošla (zapadna obala SAD-a, danas je bez goriva za vozila).
     Inače, ako slobodno zaključim, Vi sugerirate, da je Hrvatska za razliku od Grčke dobro vođena zemlja pa će (€) euro sve riješiti.
     Pa, kad je tako, zašto Britanija nije NIKADA pristala zamijeniti funtu? Nu, sada je istupila pa je ovo samo opazka.
     Euro nije u Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Poljskoj. Što je s njima? Znate li da su troškovi osnovnih živežnih namirnica u RH od siječnja 2020. do danas porasli 30%. To je dvostruko u odnosu na Grčku. Mislite li da bi € to onemogućio?

     3) Molim Vas, skinite svoje očale i pogledajte ljude oko sebe pa i migrante, jesu li svi naizgled isti? Nisu, po ničemu. Razlikuju se antropološki, genetski, a Vas molim očistite jupol s Vaših očala. Meni je također odvratno da netko toliko nakaradno tumači moj tekst i spominje da reduciram (ma što to značilo) ljude na boju njihove kože.
     Očekujem da ću u Vašem odgovoru naći tvrdnu da su Somalci, Pakistanci, Afganistanci neobojeni. Zato sam valjda na studiju učio o semitskim, arijskim, negroidnim, mongolskim … licima i tijelima (stasu). Ukratko, što se ove točke tiče, uime neke “korektnosti” (što je bolest novokomponiranih liberala s izraženim težnjama, da tko ne misli kao oni je rasist), sami ste sebe pokazali kao povodljivu osobu. Nu, to nije neki novi trend, ja sam dovoljno star, da sam to doživio u nikad Vam prežaljenoj Jugoslaviji. To se zvalo ETIKETIRANJE.

     4) Ponovo proizvoljno pišete. Eto, ja Vas pozivam da se pozovete na spomenuti članak i tužite me. Naravno, u tužbi ne će biti dovoljna rečenica iz članka, nego ćete navesti sve što je napisano i kontekst, u kojem ćete navesti što sam neistinito napisao.

 5. 1

  Malibunaparte

  Brisel je Sodoma i Gomora, bit će i gore,treba veleizdajnike kaznit,prešli smo crvenu crtu

Leave a Reply